V Ljubnem sta se pojavili kar dve težavi hkrati. Najprej je zaradi visokih temperatur grozila odpoved tekme zaradi pomanjkanja snega, nato pa še zaradi okvare teptalnika, a so prizadevni štajerski organizatorji rešili obe težavi.

»Tekma na Ljubnem bo«

»Novica o morebitni odpovedi konec tedna je bila prenapihnjena. Imeli smo težave s teptalnikom, a imamo še en teptalnik s smučišča v Logarski dolini. Tega smo prepeljali na Ljubno in nadaljevali z delom. Sicer pa je situacija na skakalnici izredno ugodna. Na napravi dela preko 40 ljudi, ki opravljajo zadnja dela in skakalnica že dobiva tekmovalno podobo. Pripeljali smo preko 20 tovornjakov snega za rezervo, nekaj ga bomo še danes. S tem imamo zagotovljene rezerve. Vprašanja ni več. Tekma na Ljubnem bo,« je za Radio Slovenija povedal Rajko Pintar iz organizacijskega komiteja v Ljubnem.

Pintar pa je potrdil, da so se res dogovarjali s planiškimi delavci o morebitni selitvi prireditve. Posebej kočljiva je bila situacija zaradi pomanjkanja snega pred 14 dnevi. »Iskali smo rezervno varianto, če bi se položaj res poslabšal. Naš cilj je bil, da naredimo vse, da bi tekma v Sloveniji ostala. Potem bi prišla v poštev Planica.«

Pri končni ureditvi skakalnice bo pomagala tudi Slovenska vojska, prireditelji pa se veselijo tudi lepe vremenske napovedi, ki bo omogočila tudi lepo prireditev za navijače. V soboto in nedeljo se tekmi začenjata ob 14. uri, že pred tem pa tudi bogat spremljevalni program.