Slovenski izkupiček štirih tekem svetovnega pokala v deskanju na snegu na Rogli je pet uvrstitev med najboljšo deseterico. Odru za zmagovalce je bila najbližje Gloria Kotnik, ki je sobotni paralelni veleslalom končala na četrtem mestu, dan kasneje pa je bila deseta. V moški konkurenci je bil Tim Mastnak dvakrat osmi, Žan Košir pa je bil danes deveti.

Obiskovalci na Rogli so danes v osmini finala spremljali slovenski dvoboj med Mastnakom in Koširjem. Mastnak je izkoristil odlično poznavanje proge, Košir pa mu je po izgubljeni bitki napovedal zmago. Mastnaka je v nadaljevanju za štiri stotinke ugnal Avstrijec Benjamin Karl, ki se je na koncu veselil zmage. Potem ko je Mastnak že prvi dan dogajanja na Rogli zasedel osmo mesto, je želel na nedeljski preizkušnji poseči še više. »Karla bi lahko premagal, a sem z zadnjega loka prišel previsoko. Ker ni bilo prave hitrosti, sem izgubil nekaj stotink,« je komentiral Tim Mastnak, ki je imel pred sezono poškodovana rebra, zato je izpustil del treningov. Žan Košir ni mešal štrene povsem pri vrhu, vendar zaradi tega ni občutil večjega razočaranja. Motiv mu dajejo uspešni nastopi v kvalifikacijah, zdravstvene težave pa želi odmisliti. Razočaral je predvsem Rok Marguč, ki je s petnajstim mestom v skupnem seštevku svetovnega pokala najboljši slovenski tekmovalec. Na Rogli se ni znašel, saj je obe preizkušnji končal že v kvalifikacijah. Na koncu je zasedel 19. in 22. mesto.

Glorio Kotnik je v soboto enajst stotink ločilo do tretjega mesta, finalno vstopnico pa je v polfinalnem nastopu zgrešila za 0,29 sekunde. Naslednje jutro se je zbudila z bolečinami v kolenu, kar se je Kotnikovi poznalo pri pomanjkanju samozavesti. »Očitno je sobotna tekma pustila nekaj posledic. Kljub vsemu sem zelo zadovoljna, da se redno uvrščam med najboljšo šestnajsterico tekmovalk, kar je dobra popotnica za naprej,« je komentirala Gloria Kotnik, ki je v svetovnem pokalu štirinajsta.