»Zame ni boljšega, kot prvič peti v mestu,« je dejal po dveh delih uradnega programa, v katerem ga je spremljal Simfonični orkester RTV Slovenija pod vodstvom dirigenta Eugenea Kohna. Prvega je posvetil operni glasbi, začenši z arijo iz Giordanove opere Andrea Chenier, pretežno pa ga je namenil Guiseppeju Verdiju, ki ga je velikokrat interpretiral na glasbenogledaliških odrih.

Dueta s Camilo Titinger in Micaelo Oeste

Kaj je uvrstil na spored, so poslušalci lahko ujeli na dveh stranskih zaslonih. Slišali so arijo iz Macbetha, duet iz Luise Miller skupaj z mlado brazilsko sopranistko Camilo Titinger ter duet Germonta in Violete iz Verdijeve Traviate, v katerem se mu je pridružila v Nemčiji rojena Micaela Oeste, nekdaj gojenka njegovega programa za obetavne operne pevce. Obe gostji sta se predstavili tudi samostojno, prva z arijo iz Otella, druga z arijo iz Gounodove opere Romeo in Julija.

Tudi v drugem, lahkotnejšem delu koncerta si je Domingo izmenjeval ali delil oder z omenjenima sopranistkama. Stopnjeval ga je od odlomkov iz operete Vesela vdova Franza Leharja in se pri tem z Micaelo Oeste na nekaj taktov celo zavrtel, prek pesmi iz muzikalov South Pacific, My Fair Lady in Zgodba z zahodne strani do španskih zarzuel.

Večer zaključil z Avsenikovo Slovenijo

»Mislim, da ne želite še domov,« je dejal po zadnji skladbi No puede ser. Ob vztrajanju občinstva je Domingo zapel še prepoznavno mehiško pesem Besame mucho ter napovedal »odlično pevko iz Slovenije« Sabino Cvilak. Oder ji je sprva prepustil za arijo iz Leharjeve Judite, nato pa se ji je pridružil v glasbi iz Mozartovega Don Juana. Nazadnje so se vsi štirje pevci združili v pesmi Non ti scordar di me in si prislužili stoječ aplavz.

V slovo se je španski operni zvezdnik zahvalil dobro uro pred 77. rojstnim dnevom, a sledilo je še presenečenje - Avsenikova Slovenija, h kateri je pritegnila tudi dvorana. Z Ljubljano je tako Domingo zabeležil še en nastop bližje številu 4000, kolikor upa, da jih bo naštel v svoji več kot 50-letni pevski in v zadnjih letih tudi dirigentski karieri.