»Moja želja je bila, da končam kariero v klubu, v katerem sem se resno začel ukvarjati s košarko. Veseli me, da ima Olimpija končno močno vodstvo tako po finančni kot tudi strokovni plati.« S temi besedami se je Mirza Begić, ki je imel na mizi še ponudbe iz Turčije in Italije ter tudi Primorske, danes tudi uradno predstavil kot nov član Olimpije. Ob tem je direktor kluba Roman Lisac dodal, da je mladi 18-letni Ukrajinec Issuf Sanon s klubom podpisal štiriletno pogodbo, ter znova potrdil pisanje Dnevnika, da se je treningom priključil Erazem Lorbek, ki je že registriran za nastope v ligi ABA in državnem prvenstvu. Če se bo v prihodnjih tednih izkazalo, da fizično ni več sposoben za igranje košarke, se bo priključil trenerskemu štabu.

Z zadnjimi potezami direktor Lisac uresničuje napovedi, ki jih je izrekel v intervjuju za naš časopis konec novembra. V klub se namreč vračajo igralci, ki so si v njem na začetku svojih profesionalnih poti ustvarili ime, ob tem pa je Issuf Sanon prvi v vrsti napovedanih nadarjenih posameznikov, ki naj bi v dvorano Stožice vrnili skavte iz lige NBA. Sanon je resnično v beležkah številnih klubov iz najmočnejše lige na svetu, kar je za Val 202 potrdil tudi mednarodni skavt pri Cleveland Cavaliers Primož Brezec. Če bo Ljubljančanom uspel načrt, da Ukrajinca razvijejo do te mere, da se bo iz Olimpije neposredno podal v ligo NBA, bo v njeno blagajno kapnil zajeten kupček denarja – okoli milijon dolarjev.

Po besedah Lisca so vsi novinci podpisali za klub izredno sprejemljive pogodbe, ob tem pa je direktor še dodal, da to ne bi bilo mogoče brez dobrega dela v pisarnah, saj so sredstva za okrepitve zbrali s podpisom nekaj manjših pokroviteljev. Večji novinec med sponzorji Gorenjska banka pa je omogočil najem kredita v višini okoli 1,3 milijona evrov, kolikor je klubu še ostalo dolga, kar je razkrila nedavna revizija družbe Deloitte. Ker bodo kredit povsem ločeno odplačevali ostali večji sponzorji Olimpije, bo ta po številnih letih končno brez bremen preteklosti, kar naj bi vodstvo objavilo v kratkem.

»Vesel in ponosen sem, da nam je uspelo v klub zvabiti Begića. Prihod Sanona je za Olimpijo velika poteza, saj se z njim vrača na zemljevid skavtov, kjer dolgo časa ni bila. Računamo, da je to začetek in zagon nečesa novega in da delamo prve prave korake za Olimpijo. Tako hkrati tudi snujemo okostje ekipe za prihodnjo sezono. Zagotovo bo imel trener od prvega dne priprav na voljo vso ekipo,« je dejal Roman Lisac, ki bo z ekipo jutri potoval v Podgorico, kjer Olimpijo ob 19. uri čaka tekma 17. kroga lige ABA proti vodilni Budućnosti. Na letalu bodo tudi Begić, Sanon in Battle, ki si je proti Estudiantesu lažje zvil gleženj. Odsoten bo le Domen Lorbek, pri katerem so pregledi pokazali, da ne gre za strgano križno vez v kolenu, temveč le nategnjeno, zato okrevanje ne bo dolgotrajno.

Liga ABA, 17. krog: FMP – Igokea, jutri ob 17. uri: Cedevita – Mega B., ob 19. uri: Partizan – Cibona, v nedeljo ob 19. uri: Budućnost – Olimpija, ponedeljek ob 18. uri: MZT – C. zvezda, ob 21. uri: Zadar – Mornar.