Njegov spot o Putinu je v Ukrajini pravi hit. Doma pa se ukvarja z drugimi rečmi. Na primer z nastopanjem z imenitnim Big bandom RTV Slovenija. Kaj poreče o vsem tem?

19. januarja boste z Big bandom RTV Slovenija nastopili na koncertu v SiTi teatru. Koncert je poimenovan glasbena komedija presenečenj. Kakšna presenečenja oziroma glasbeno-komične vložke lahko poslušalci pričakujejo?

Gre za letni koncert in zelo sem vesel, da me je dirigent Lojze Krajnčan povabil k sodelovanju. Ne vem, kdo je koncert poimenoval glasbena komedija presenečenj. Bo pač koncert, na katerem bomo preigravali različne žanre vse od popevk, sodobnih hitov pa do mojih uspešnic na youtubu. Veliko pesmi bom pel s svojim lastnim glasom, bo pa tudi nekaj imitacijskih vložkov.

Poznamo vas kot dramskega igralca, pevca, voditelja, imitatorja. Poleg vsega naštetega je Klemen Slakonja verjetno predvsem blagovna znamka, v katero je treba vsak dan vlagati s pojavljanjem na družbenih omrežjih, v intervjujih. To drži ali se motimo?

Seveda, tega se ne sme zanemarjati. Čeprav se kar držim tega, da ne dajem intervjujev, ko nimam povedati česa novega, pa tudi na družbenih omrežjih ne objavljam, če za to nimam navdiha. Vas pa vljudno vabim na svoj instagram, facebook in twitter. (Smeh.)

Bi bil Klemen Slakonja danes to, kar je, če ne bi bilo RTV Slovenija in radijske oddaje Radio Ga Ga ter televizijske oddaje Hri-bar? Če bi čas lahko zavrteli nazaj, ali kdaj pomislite, da bi bilo bolje obratno začeti kariero – najprej velike vloge na odru in kasneje televizijska kariera?

Danes sem, kar sem, zaradi vsega, kar se je zgodilo, a se nima smisla obremenjevati s tem, kaj bi bilo, če bi bilo. Oddaja Hri-bar je bila vsekakor tista prva odskočna deska. Potem pa je bilo treba skakati naprej z ene deske na drugo. Treba je slediti navdihu, klicu v danem trenutku. In takrat je bila želja po televizijski karieri zelo močna. V tem trenutku me zanimajo druge stvari.

Ema in Evrovizija sta vam pisani na kožo. Ste morda kdaj razmišljali , da bi se na Emi tudi sami preizkusili kot tekmovalec? Navsezadnje vas poznamo kot perfekcionista in zagotovo na dvomimo o tem, da bi imeli vsestransko najbolj dodelan nastop.

Že kot otrok sem rad gledal Emo in Evrovizijo, po tako intenzivnem ukvarjanju s tem cirkusom pa je tudi mene že prijelo, da bi tudi sam nastopil. Na Evroviziji zmaguje zgodba, zapakirana v celoten paket. In če dobim pravo vizijo, se je mogoče res lotim.

Angela Merkel 1,6 milijona ogledov, Putin putout 14 milijonov, Trump 4 milijone, Papež 2 milijona. Samo ti štirje videi so imeli več kot 20 milijonov ogledov. Impresivne številke, s katerimi se lahko pohvali le redkokdo. Je v pripravi že nov projekt?

Razmišljal sem o Erdoganu in Kim Jong Unu, a trenutno prave vizije za izpeljavo celotne produkcije ni. Pustimo času čas.

Ste kdaj v svoji karieri morali narediti kompromis v prid komercialnosti na račun kreativnosti?

Tudi s tem sem se že boril. A ko sprejmeš kakšno komercialno stvar in se začneš nažirati, kako si se lahko prodal, ti je takoj lažje, ko ozavestiš, kaj ti to dejansko prinese. Dokler moramo plačevati položnice, je pač tako.

Pred dobrim mesecem dni ste na svojem kanalu na youtubu objavili video z naslovom Kako si lepa, ki govori o zlorabi planeta Zemlje. Ste zašli med okoljevarstvenike?

Rad sodelujem pri projektih, ki ozaveščajo, in skrb za naš planet je gotovo ena od nujnih stvari v današnjem času. Vse jemljemo tako samoumevno. Tudi same sebe.

Kaj pričakujete od leta 2018 oziroma za kaj boste porabili največ svoje energije?

Letos se bom preprosto prepustil in sproti videl, kam me bo odneslo. (kpč)