Avstrijski časopis Kleine Zeitung piše, da so analize živali pokazale, da gre za volka, strokovnjaki pa predvidevajo, da je v Avstrijo prišel iz Slovenije. Od kod volk izvira, medtem še niso gotovi, saj bi lahko bil tudi iz Hrvaške. DNK vzorce volka so medtem poslali na analizo v Slovenijo.

Pristojni za divjad na avstrijskem Štajerskem pravijo, da bi volk znal biti glasnik prihoda večjega števila teh živali k našim severnim sosedom. Populacija volkov se je tam v zadnjih letih sicer že nekoliko povečala. Kar je dobra novica za okoljevarstvenike, pa precej skrbi prebivalstvo, ki živi na območjih, kamor se priseljujejo volkovi.

Kleine Zeitung piše, da se je volk očitno sprehajal tudi po gosto naseljenih območjih. V noči s 7. na 8. januar si je domnevno postregel z mesno solato, ki jo je neka Štajerka prek noči pustila na terasi. Poleg tega naj bi volk pojedel še velik del pasje hrane, ki je bila shranjena izven hiše. Štajerka je prepričana, da si s hrano ni postregel kak pes, saj v soseski drugih psov, razen njihovega, ni.