Kanadski plameni iz olimpijskega Calgaryja so v dvorani PNC Areni v Raleighu v Severni Karolini zagospodarili že v prvi tretjini. Po šestih minutah je zadel v polno 34-letni Matt Stajan, hokejist s slovenskimi koreninami. Dobro minuto pred koncem tretjine je na 2:0 povišal Dougie Hamilton. V drugi tretjini sta svoje delo opravila vratarja in je minila brez zadetkov.

Zato pa so Plameni znova zažareli v zadnji tretjini, ko je že na začetku še drugi zadetek dosegel Hamilton, četrti gol pa je v 53. minuti ob igri z igralcem več dosegel Matthew Tkachuk. Dobre tri minute kasneje je Lee Stempniak poskrbel za častni zadetek za domače, ob moštveni premoči na ledu.

Vratar Calgaryja Mike Smith je opravil odlično delo, saj je zaustavil 38 strelov domače ekipe. Calgary je sicer igral brez vodilnega strelca Seana Monahana (21 golov), ki ga je v posteljo spravila gripa.

Calgary (54) je na lestvici zahodne konference na drugem mestu. Za vodilnim Vegasom (61) zaostaja sedem točk. Kanadski Plameni imajo eno točko več od Los Angelesa Anžeta Kopitarja, ki v noči na torek gosti derbi pacifiške skupine s San Jose Sharks.

Slab večer pa je za ekipo Chicago Blackhawks, ki je pred vidno nezadovoljnim domačim občinstvom morala priznati premoč Detroit Red Wings z 0:4. Indijancem je živce v njihovem vetrovnem mestu paral vratar Detroita Petr Mrazek, ki je ubranil prav vseh 27 strelov Chicaga na njegov gol.

Petindvajsetletni češki reprezentant je tako prišel še do drugega shutouta v tej sezoni, vsega skupaj pa na dvanajstih tekmah v ligi NHL ni prejel zadetka. Za Detroit so zadeli Dylan Larkin, Mike Green, Anthony Mantha in Tyler Bertuzzi.