Čeprav je imel avstrijski smučarski genij Marcel Hirscher do danes ob svojem imenu zapisanih že 52 zmag svetovnega pokala, se mu je ta na enem prizorišču vztrajno izmikala. To je bil Wengen, kjer je v slalomu dotlej nastopil že desetkrat, trikrat po prvi vožnji celo vodil, šele danes pa v 11. poizkusu tudi na enem izmed najbolj slovitih slalomov prvič stopil na najvišjo stopničko. S tem je dosegel 53. zmago v karieri, s čimer se je le na eno zaostanka približal rojaku Hermanu Maierju; pred obema je v moški konkurenci le Šved Ingemar Stenmark (86 zmag).

Za že peto zaporedno slalomsko zmago v sezoni (spodletelo mu je le na prvem v Leviju) je Hirscher postavil najboljša časa obeh voženj, skupno pa se mu je na manj kot sekundo zaostanka približal le Henrik Kristoffersen. Norvežan, ki je danes nastopil na svoji jubilejni stoti tekmi v svetovnem pokalu, na katerih ima kar 40 uvrstitev na oder za zmagovalce, je tako nadaljeval zbiranje slalomskih stopničk, saj se je nanje povzpel na prav vseh v sezoni, a zmagal še ni – po trikrat je bil drugi in tretji. Na tretje mesto je z drugega po prvi vožnji nazadoval Šved Andre Myhrer, med dobitniki točk pa bi znova zaman iskali slovenske slalomiste – Štefan Hadalin je finale na 32. mestu zgrešil za sedem stotink, Žan Kranjec pa je odstopil. »Štefan ni napadel, tudi enega ovinka ni naredil tako, kot je treba,« je bil razočaran trener za tehnični disciplini Klemen Bergant.

Bolje je šlo slovenskim smučarjem v Wengnu dan prej, saj je na najdaljšem smuku sezone, na katerem je pred 35.000 domačimi navijači zmago slavil Beat Feuz, Martin Čater z 11. mestom dosegel svojo najboljšo uvrstitev kariere v kraljevski disciplini in četrto najboljšo sploh. »Poskusil sem se maksimalno spopasti s progo in mislim, da mi je kar dobro uspelo. Že v zgornjem delu proge sem tokrat začutil, da res leti, da smuči gredo, zato je bilo res 'fajn' voziti,« je povedal Martin Čater. Zadovoljen je bil lahko tudi Boštjan Kline, ki je z 21. mestom vknjižil prve smukaške točke v sezoni, manj pa Klemen Kosi in Rok Perko, ki sta končala na 37. in 48. mestu.

Ženske so medtem opravile s tekmama v obeh hitrih disciplinah v Bad Kleinkircheimu, kjer slovenskih predstavnic ni bilo, prav tako pa si je odmor privoščila vodilna v skupnem seštevku Mikaela Schiffrin. Omeniti velja veliko italijansko slavje na današnjem (zaradi težav z vremenom skrajšanem) smuku, na katerem so Sofia Goggia, Federica Brignone in Nadia Fanchini zasedle vsa tri mesta na odru za zmagovalke.