Pri gostiteljih je z 42 točkami blestel DeMar DeRozan, ki je vrnil Toronto v igro in mu pomagal ujeti vlak ter se več kot dve minuti pred koncem približati na 119:121, a na koncu mu je s soigralci zmanjkalo časa za preobrat, tako da so še osmič zapored izgubili proti bojevnikom.

Dvakratni najkoristnejši igralec (MVP) lige Stephen Curry je dosegel 24 točk, potem ko je minuli dve tekmi izpustil zaradi poškodbe gležnja.

»V drugem polčasu so igrali naravnost neverjetno. Ob polčasu smo vedeli, da se ne bodo kar predali. A nismo si mislili, kakšen niz jim bo uspel,« je tekmece pohvalil Curry, DeRozan in soigralci pa so po tekmi govorili le o sodnikih.

»Res ne vem, kako je to mogoče. Na parketu sem se počutil, kot da igram proti osmim naenkrat. Nekaj sodniških odločitev danes je bilo enostavno groznih,« je dejal DeRozan, pridružil pa se mu je tudi trener domačih Dwane Casey: »Neverjetno je, da ti sodnik odvrne: 'Nisem videl, ali pa 'Ni bila moja poteza' ...«

Košarkarji Miami Heat z Goranom Dragićem so imeli prost večer. Naslednja tekma jih čaka v noči na ponedeljek po srednjeevropskem času, ko bodo gostili Milwaukee Bucks.