Violinistični virtuoz Nigel Kennedy je poznan po svojem šarmu in karizmatičnem nastopu. Postal je mednarodni superzvezdnik in s svojimi albumi ostaja najbolje prodajani violinist vseh časov. Velik uspeh je dosegel njegov posnetek Vivaldijevih Štirih letnih časov ob spremljavi Angleškega komornega orkestra leta 1989. Album, ki so ga prodali v več kot treh milijonih izvodov, velja za enega najbolje prodajanih albumov klasične glasbe vseh časov.

Nekonformistični umetnik je poznan po svojih edinstvenih nastopih, s katerimi je klasično glasbo približal širokemu občinstvu. Svoje nastope je popeljal izven klasičnih okvirjev in premaknil meje žanra klasične glasbe ter prevetril stroge okvire klasičnih nastopov. Na koncertih je pogosto odstranil svojo kravato in suknjič ter postal pionir vpeljave novih glasbenih zvrsti in načinov nastopanja.

»Čudežni deček« violine

Preseneča tudi s svojo unikatno osebnostjo in posebno ljubeznijo do nogometnega kluba Aston Villa. Za tekmo za Pokal prvakov leta 1982 je celo prekinil enega svojih koncertov in si jo skupaj z občinstvom ogledal na velikem platnu. »Tisto noč je prišlo do pravilnega rezultata« se zmage kluba Aston Villa spominja Nigel. »In občinstvo je uživalo tako v glasbi kot v nogometu«.

»Čudežni deček«, kakor ga opisujejo mnogi, je že pri sedmih letih postal učenec glasbene šole pod mentorstvom legendarnega violinista Menuhina, ki je dečku plačeval celotno šolnino, glasbeno izobrazbo pa je pozneje nadaljeval na prestižni šoli Juilliard v New Yorku. Pri 16. letih je prvič nastopil v priznani koncertni dvorani Carnegie Hall in pri 28. letih že posnel prvi album, na katerem je izvedel znani violinski koncert skladatelja Edwarda Elgarja.