Na petem moškem smuku v sezoni se je vrhu najbolj približal Norvežan Aksel Lund Svindal, zmagovalec preizkušnje leta 2016, ki se je na progi Lauberhorn zadržal 18 stotink sekunde dlje od Feuza. Tretje in četrto mesto sta zasedla Avstrijca Matthias Mayer (+0,67) in Hannes Reichelt (+0,77), ki je na tem smuku slavil leta 2015.

Feuz, ki bo februarja dopolnil 31 let, je osvojil deveto zmago v svetovnem pokalu, še drugič je zmagal v sezoni. Švici je priboril enajsto zmago na smukih v Wengnu. Dve wengenski zmagi si lasti sam (2012, 2018), pred tremi leti je smuk pod Lauberhornom končal na drugem mestu. Feuz je postal prvi Švicar z več kot eno zmago na smukih v Wengnu.

Za najboljšo slovensko smukaško predstavo v tej sezoni je poskrbel 25-letni Celjan, ki se je s startno številko 32 zavihtel tik pod najboljšo deseterico. Zaostal je 1,84 sekunde. Čater je že v petek na kombinacijskem smuku dokazal, da je lahko v Wengnu konkurenčen najboljšim, saj je osvojil 13. čas, potem pa se na slalomski progi ni najbolje znašel in je bil na koncu 26.

Čater na smukih še nikoli ni bil tako dober. V Wengnu je lansko kombinacijo končal na devetem mestu, na smuku pred štirimi leti na tem prizorišču je bil 30. V svetovnem pokalu je bil višje le s sedmim mestom na decembrski kombinaciji v Bormiu ter lani februarja s šestim mestom na superveleslalomu v Kvitfjellu.

Petindvajsetletnik si lasti peti najboljši slovenski dosežek na najdaljši smukaški progi na svetu. Pred njim sta bila v Wengnu hitrejša Andrej Jerman, ki je bil na preizkušnjah v letih 2008, 2010 in 2011 šesti, peti in četrti. Andrej Šporn je leta 2013 ta smuk končal na sedmem mestu.

Od slovenske četverice je točke osvojil še Boštjan Kline, ki je nastopil s startno številko 12, z zaostankom 2,38 sekunde pa je pristal na 21. mestu, kar je njegov najboljši dosežek v sezoni ter na smukih v Wengnu, potem ko je bil pred dvema letoma 24. Kline, ki je lani zmagal na smuku v Kvitffjellu za prve stopničke, v letošnji sezoni še ni našel pravih občutkov. Precej preglavic mu je povzročal material.

Takoj za v Wengnu najhitrejšim Slovencem Čatrom je startal Klemen Kosi, ki pa ni ponovil nastopa reprezentančnega kolega. Zaostanek 3,60 sekunde je zadoščal za 37. mesto. Rok Perko je startal med zadnjimi, z zaostankom 5,24 sekunde (48.) je bil precej oddaljen od točk.

Avstrijec Marcel Hirscher (874 točk), ki je kombinacijo in smuk izpustil, je ohranil vodstvo v seštevku sezone. V smukaškem seštevku vodi Svindal (420), zmagovalec smukov v Beaver Creeku in Val Gardeni, ki je še na petem smuku v tej sezoni skočil na stopničke. Feuz (362), v tej sezoni je zmagal tudi na smuku v Lake Louisu, na drugem mestu zaostaja 58 točk. Norvežan Kjetil Jansrud (238), ki v tej sezoni na smukih še ni zmagal, je tretji, Italijan Dominik Paris (232), zmagovalec smuka v Bormiu, je četrti. Najboljši Slovenec v seštevku discipline Čater (30) je skočil na 25. mesto.

V Wengnu bo v nedeljo na sporedu še slalom.