Meryl Streep je navdušeno dejala, da ima Oprah Winfrey glas voditelja ter da zna prebuditi in voditi ljudi. Televizijska zvezdnica je sicer predana podpornica demokratske stranke, katere člani se zdaj sprašujejo, ali bi Amerika res dvakrat zapored lahko za predsednika izvolila TV-zvezdo. Ali ekstremnega bogataša: Forbes ocenjuje bogastvo Oprah Winfrey na dobre tri milijarde dolarjev. Donald Trump je že navdušeno sprejel morebitni dvoboj z Oprah, svoj lonček pa je pristavila tudi Ivanka, ko je na twitterju navdušeno delila njen govor s pripisom: združimo se v boju, a so jo tvitarji nemudoma označili za hinavko.

Senco na Oprahino zvezdo pa je vrgel glasbenik Seal, ki je objavil fotografiji, na katerih je bila pred tremi leti še kako prijazna s Harveyjem Weinsteinom, češ da je vedela za njegova nadlegovanja.

Le nekaj dni po dvigu političnega prahu pa je bila Oprah žrtev plazu v Kaliforniji. Del njene posesti v Montecitu je namreč prizadel zemeljski plaz. Prav tako se je morala iz hiše izseliti Ellen DeGeneres, Oprahina soseda.