Človeški ostanki, ki so jih lovci našli v gozdu pri vasi Tržić Tounjski na Hrvaškem, naj bi po neuradnih podatkih pripadali sredi leta 2014 izginuli 23-letni Francozinji Anne-Cecile Pinel. Zraven so našli čevlje, zapestnico – vstopnico na festival Memento Demento in slušni aparat. Predvsem zaradi slednjega sklepajo, da gre za pogrešano študentko arhitekture in urbanizma, saj je imela težave s sluhom. Zdaj čakajo na rezultate analize DNK, ki jo bodo opravili na zagrebškem zavodu za sodno medicino in kriminalistiko.

Uporniška in trmasta, a tudi velikodušna in zelo priljudna Pinelova se je rada družila z vrstniki, ki so poslušali trance glasbo in občasno jemali drogo. S kombijem, ki ga je preuredila v avtodom, so se leta 2014 odpravili po Evropi. 17. julija je 23. rojstni dan praznovala na Češkem, od koder se je s sporočilom zadnjič oglasila staršem. Potem so se skozi Avstrijo odpeljali na festival elektronske glasbe Memento Demento pri Primišlju na Hrvaškem. Prišli so na predzadnji dan festivala, na katerem se je zbralo okoli 2000 obiskovalcev z vsega sveta.

Vzela LSD

Pinelova je vso noč plesala ob glavnem odru, okoli 9. ure pa sta se s prijateljico Roxane srečali ob avtodomu. Po Roxaninih besedah je Pinelova vzela torbico s stekleničko vode, telefonom in denarnico (v katero ni dala denarja ali dokumentov) ter rekla, da gre na sprehod. Prijateljici se je zdela malo čudna, a po drugi strani se je tudi že prej rada sprehajala. Vzela je drogo LSD in nato odšla. Takrat jo je videla zadnjikrat.

Truplo, ki so ga zdaj našli v bližnjem gozdu, naj bi bilo poškodovano. Lobanja naj bi bila počena na desnem senčnem delu. Novinarji Jutarnjega lista navajajo izjavo upokojenega predstojnika zavoda za sodno medicino in kriminalistiko dr. Dušana Zečevića, da je takšna poškodba običajno posledica padca. Truplo so sicer našli na območju, polnem vrtač, prepadov in skal. O najdbi so obvestili nesrečne starše, ki zdaj čakajo na strokovne ugotovitve. Leta 2015 so na tem območju že našli truplo, a se je izkazalo, da moško. mfr