Miura, ki je svojo profesionalno športno kariero začel leta 1986, je ta teden z Jokohamo podpisal pogodbo za še eno sezono. Napadalec, ki je tudi drugi najboljši strelec japonske reprezentance vseh časov, je pozornost svetovnih medijev sicer vzbudil lani. Tedaj se je namreč v zgodovino vpisal kot najstarejši nogometaš z nastopom na tekmi najvišje ravni, le teden kasneje pa z golom postal tudi najstarejši strelec v zgodovini nogometa.

Oba rekorda je Miura odvzel pokojnemu angleškemu reprezentantu Stanleyju Matthewsu, ki je kariero sklenil leta 1965. »Pogodbo sem podaljšal še za eno sezono. Vselej bom igral s srcem in upal, da bom postal še boljši.« je ob podaljšanju pogodbe za japonsko tiskovno agencijo Kyodo dejal nogometni veteran.

Kralj Kazu, kot Miuro kličejo njegovi rojaki, je zvezdniški status na Japonskem dosegel že zelo zgodaj, pa čeprav v domovini ni nastopal vse do leta 1990. Pri svojih petnajstih letih se je namreč odločil za odhod v Brazilijo in tam s Santosom tudi podpisal prvo profesionalno pogodbo. Najboljše predstave je sicer nizal v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je z Yomiuro kar štirikrat zapored osvojil naslov prvaka in postal tudi prvi Japonec z nazivom azijski nogometaš leta.

Velja dodati, da se je 50-letnik podil tudi po nogometnih zelenicah v naši soseščini, saj je leta 1999 branil barve Dinama iz Zagreba, za katerega je zbral 12 nastopov.