Pet moških, oboroženih s sekiro, je v sredo pozno popoldne razbilo okno v pritličju hotela, kjer sicer nakit razstavljajo svetovno znani draguljarji, in iz njega odtujilo dragoceni nakit v vrednosti več kot štiri milijone evrov. Policija je že aretirala tri osumljence, ki jim ni uspelo pobegniti s prizorišča ropa, dva pa sta še na begu. Eden od njiju je pobegnil z avtomobilom, drugi na motorju. Slednji je med begom odvrgel vrečo z nakitom. »Del plena smo našli razsutega med aretacijo treh osumljencev,« je povedal vir v francoski policiji. Še več draguljev in luksuznega nakita so našli kasneje v vreči, ki jo je odvrgel osumljenec na begu.

»Potrjujem, da so bili vsi dragulji najdeni v vreči, ki jo je ropar odvrgel med begom,« je za Reuters dejal neimenovani vir blizu preiskovalcev. Časopis Le Parisian je medtem poročal, da je roparje med vlamljanjem zasačila policijska patrulja, ki je naključno pregledovala območje v okolici hotela. Tre nepridiprave so uspeli zadržati v stavbi, dva pa sta pobegnila.

Roparji so stari znanci policije

Trije osumljenci, ki so jih aretirali, so stari okoli 30 let in prihajajo z območja Seine-Saint-Denis severno od Pariza. Vsi so stari znanci policije zaradi oboroženih ropov, nasilnega kriminala in posedovanja ukradenega blaga, je navedel vir pri preiskavi. Policija jim je v četrtek zvečer podaljšala pridržanje za 24 ur, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V francoski prestolnici se je v zadnjem času zgodilo več ropov dragocenega nakita. Najbolj je v javnosti odmeval rop ameriške zvezdnice resničnostnih šovov Kim Kardashian oktobra 2016, ko ji je prav tako pet roparjev ukradlo nakit v vrednosti okoli devet milijonov evrov.