Za hokejisti Los Angelesa je miren teden v ligi NHL, saj so imeli po sobotni tekmi s Torontom enotedenski premor. A v najmočnejši hokejski ligi na svetu se kljub temu govori o kraljih, saj so bili trije njihovi člani izbrani za tekmo vseh zvezd, ki bo 28. januarja v Tampi na Floridi.

Eden izmed teh je njihov kapetan in slovenski as Anže Kopitar, ki ga je ta čast doletela četrtič (2008, 2011, 2015, 2018). Hrušičan je v tej sezoni gonilna sila svojega moštva, v katerem je najboljši po točkah (44), asistencah (27) in drugi po številu golov (17). Poleg Kopitarja bosta v ekipi pacifiške divizije tudi njegova soigralca vratar Jonathan Quick, ki bo tretjič sodeloval na tej tekmi, in branilec Drew Doughty, za katerega bo to četrti nastop. Los Angeles bo edina ekipa zahodne konference s tremi predstavniki, na tekmi bo imela več igralcev le domača ekipa Tampa Bay (4).

Na tekmi vseh zvezd bo nastopilo 44 hokejistov, ki bodo razdeljeni po divizijah. Štiri kapetane so z glasovanjem izbrali navijači, preostale igralce je določil oddelek hokejskih operacij lige NHL. Los Angelesu sicer v ligi kaže zelo dobro, po 42 tekmah ima izkupiček 53 točk in v pacifiški diviziji zaostaja le za Vegasom, ki je s tekmo manj osvojil 60 točk. Zlati vitezi, ki so novinci v ligi, s svojimi rezultati presenečajo vse, tudi Kopitarja. »Vegas me je najbolj presenetil. Fantje so se nabrali iz vseh klubov, kar me spominja na našo ekipo Evrope na lanskem svetovnem pokalu. To je pozitivno presenečenje zame,« je za svojo spletno stran dejal Anže Kopitar, ki bo s soigralci naslednjo tekmo igral v noči na nedeljo proti Anaheimu.

Miami niza zmage, Dragić pa odlične predstave

Košarkarji Miamija medtem še naprej blestijo v ligi NBA, v kateri v tem koledarskem letu sploh še niso izgubili, trenutno pa so v nizu šestih zaporednih zmag. Moštvo s Floride je po vrsti premagalo Orlando, Detroit, New York, Utah, Toronto in nazadnje v noči na četrtek še Indiano, pri uspehih pa je imel pomembno vlogo nekdanji kapetan slovenske reprezentance Goran Dragić, ki je pri tem nizu v povprečju dosegal po 21,3 točke, 7,6 asistence in 5,5 skoka na tekmo. »Zelo smo zadovoljni z zadnjimi rezultati. Na začetku sezone smo bili zelo nekonsistentni, imeli smo nekaj dobrih tekem in nekaj slabih. Zdaj pa so stvari končno začele 'klikati' in mentalno smo stabilnejši, kar je še posebej vidno v končnicah tekem, saj tudi če nasprotniki dosežejo nekaj težkih košev, še vedno verjamemo, da lahko zmagamo,« je pojasnil Dragić. Izpostavil je pomembnost centra Hassana Whitesida: »Odsoten je bil približno 13 ali 14 tekem in brez njega je zelo težko ujeti pravi ritem. Zdaj se je vrnil in na zadnjih dveh tekmah igral odlično. Potrebujemo ga, saj je naš ključni igralec v obrambi. Ko ujame svoj pravi ritem, nas je težko premagati.«

Miami se je zavoljo niza zmag povzpel na četrto mesto vzhodne konference (izkupiček 24-17), pred njim so le Cleveland (26-14), Toronto (28-11) in Boston (33-10), ki se prav tako lahko pohvali s šestimi zaporednimi zmagami. Na zahodu najbolje kaže Golden Statu (33-9), ki je v noči s srede na četrtek izgubil proti Los Angeles Clippersu (106-125). Pri aktualnih prvakih iz Oaklanda se je ob odsotnosti Stephena Curryja in Klaya Thompsona najbolj izkazal Kevin Durant, ki je vknjižil 40 točk in kot drugi najmlajši igralec v zgodovini lige presegel mejo 20.000 točk. Durantu je to uspelo pri 29 letih in 103 dneh, mlajši je bil le Lebron James (28 let in 17 dni).