Donald Trump je zanetil spor med Američani s kritiziranjem poklicnih nogometašev, ki ob igranju himne pred tekmami s klečanjem protestirajo zaradi policijskega nasilja in rasne neenakopravnosti v ZDA. Američanom je priporočil, naj bojkotirajo tekme, dokler ne bodo vsi igralci spoštljivo stali ob igranju himne.

Za petje himne si je danes na tviterju prislužil pohvalo sina Donalda mlajšega, ki je poudaril: »Tako se dela«. Kritiki pa so si predsednika na družabnih medijih privoščili, ker je iz videoposnetka razvidno, da ne sledi besedilu himne. Predsednikovi zagovorniki trdijo, da je bilo to zgolj posledica dejstva, da je bil Trump, ki slabo sliši, na igrišču, kjer je bilo zaradi odmevov himno težko slišati in ji slediti.

Posmehov te dni deležna tudi Trumpova hči Ivanka

Hči predsednika ZDA Ivanka Trump je tvitnila pohvalo na račun govora Oprah Winfrey ob prejemu nagrade za življenjsko delo na nedeljski podelitvi filmskih in televizijskih nagrad zlati globus, vendar si s tem ni ustvarila nobenih zaveznikov, ampak požela poplavo posmeha na družbenih medijih.

Winfreyjeva je med drugim dejala, da je čas mogočnih moških, ki zlorabljajo ženske, potekel, njen govor pa je levico tako zelo navdušil, da so se okrepila ugibanja o njeni morebitni predsedniški kandidaturi leta 2020. Ivanki Trump je bil morda govor resnično všeč in je bila iskrena, ko je sporočila, da je bil govor navdihujoč in pozvala moške ter ženske, da stopijo skupaj in rečejo, da je čas potekel.

Washington Post piše, da ni jasno, ali ji ni nič jasno ali pa skuša rahlo zbadati svojega očeta, predsednika Donalda Trumpa, vendar pa naj bi bilo jasno, da Ivanka Trump nima nobene koristne vloge v očetovi vladi, saj v nasprotju s pričakovanji ni uspela omiliti nobenega od njegovih najslabših instinktov. Tvit v podporo Oprah Winfrey popolnoma zanemarja zgodovino lastnega očeta, polno obtožb žensk, da jih je spolno nadlegoval ali napadal. Poleg tega podpora govoru, zaradi katerega Winfreyjevo obravnavajo kot možno nasprotnico Donalda Trumpa na volitvah 2020, zveni v najmanjši meri čudno.