Turnir Kooyong Classic je ob svoji 30. obletnici privabil pet od desetih najboljših igralcev sveta, med njimi so ob Nadalu še Belgijec David Goffin, Avstrijec Dominic Thiem, Hrvat Marin Čilić in Španec Pablo Carreno Busta, ki se bodo od 9. do 12. januarja pomerili za naslov.

Nadal je v minulem letu oživil slavne čase, potem ko je osvojil svoje deseto OP Francije, svoj tretji naslov na OP ZDA in leto končal kot številka 1. A tudi španski zvezdnik ima težave s poškodbo levega kolena, zaradi katere je odpovedal pripravljalni turnir v Brisbanu minuli teden, na turnirju Kooyong pa bo odigral le en dvoboj – v torek proti Francozu Richardu Gasquetu.

Đoković, ki zaradi težav z desnim komolcem ni igral vse od julija, se bo v sredo pomeril s Thiemom. Nekdanji prvi igralec sveta uradno še ni potrdil, ali bo zaigral tudi na prvem turnirju za grand slam v sezoni, odprtem prvenstvu Avstralije. A vseeno je v svet poslal jasno sporočilo - na Instagramu je med zgodbami objavil posnetek s treninga v areni Roda Laverja in ob njem zapisal: »Pripravljen sem!«.

Šestkratni zmagovalec OP Avstralije je nazadnje igral poleti v Wimbledonu, poškodba komolca ga je prisilila k odpovedi letošnjih turnirjev v Abu Dabiju in Dohi.