V noči s petka na soboto je padal dež, zaradi česar so morali organizatorji v Kranjski Gori strmino posuti s soljo in utrditi tekmovalno progo. Tekmovalke so imele v prvi vožnji nekaj težav zaradi grbin, a se je idealna linija kmalu uvozila. V finalu je za povrh ob visokih temperaturah zapadel dež.

Mikaela Shiffrin je v prvo z vrha krenila kot sedma in odpeljala v slogu svojih slalomskih voženj in v cilj prišla 86 stotink sekunde pred prvo zasledovalko Francozinjo Tesso Worley. Tretja Stephanie Brunner je zaostajala že več kot sekundo, nato pa v finalu izgubila boj za stopničke. Šele Worleyjeva je namreč uspela prehiteti Italijanko Sofio Goggio, ki je po slabem začetku sezone vendarle s tretjim mestom znova dosegla vrhunski rezultat. Shiffrinova je pričakovano zadržala prednost iz prvega dejanja.

V drugi vožnji je bila sicer najhitrejša Švedinja Estelle Alphand, saj je nekoliko neznačilno postavitev odsmučala izjemno in napredovala za kar 19 mest (10. mesto). Ana Drev je naredila bistveno preveč napak že v prvem dejanju, kar ji ni uspelo nadoknaditi v drugem teku, ko je zdrsnila na 20. mesto. Finale je od slovenskih predstavnic najbolje unovčila Meta Hrovat in napredovala za devet mest na 13. mesto. Najboljša Slovenka po prvi vožnji je končala znotraj najboljše deseterice, Robnikova si je sedmo mesto razdelila s Švedinjo Saro Hector.

Ana Bucik in Desiree Ajlec se v drugo vožnjo nista uspeli uvrstiti.