Adelboden bo danes in jutri gostil veleslalomsko in slalomsko tekmo svetovnega pokala v alpskem smučanju. Razmere za tekmo bodo zelo težke, saj je na prizorišču v zadnjem tednu padlo zelo veliko dežja. Obeta se spomladanska tekma, saj se tudi temperature naj ne bi spustile pod 5 stopinj Celzija.

Tekmo z nestrpnostjo pričakuje Žan Kranjec, ki je bil na zadnjem specialnem veleslalomu v Alti Badii tretji. Da bi se čim bolje pripravil na adelbodensko preizkušnjo, je izpustil slalom v Zagrebu. »Veseli me, da so informacije s treningov dobre, da je Žan Kranjec v dobri formi. Trening z italijansko reprezentanco v Ponte Di Legnu je bil zagotovo kakovosten. Žan je imel na treningih zimske razmere, medtem ko naj bi bile razmere v Adelbodnu drugačne. Želimo si, da mu menjava snežne podlage ne bo delala večjih težav,« pravi glavni moški trener tehničnih disciplin Klemen Bergant. Po Adelbodnu bo dolg tekmovalni veleslalomski premor, saj bo naslednja preizkušnja šele v začetku februarja v Garmisch-Partenkirchnu, torej tik pred olimpijskimi igrami v Aziji. »Žana ne bo preprosto držati v tekmovalnem ritmu. Niti za hip ne bomo zapostavili veleslalomskega treninga. Tudi če bo tekmoval na vseh januarskih slalomih, se bo med njimi dan ali dva posvečal veleslalomu. Že prihodnji teden se bomo na veleslalomskem treningu za dva dni priključili avstrijski reprezentanci,« pojasnjuje Bergant.

Na nedeljskem slalomu bo skušal Štefan Hadalin prekiniti črno serijo s slalomskih tekem iz Madonne di Campiglio in Zagreba. Lani je Vrhničan v Adelbodnu z dvajsetim mestom dosegel enega svojih največjih uspehov v svetovnem pokalu in dokazal, da se na švicarski klasiki dobro znajde. »Napadel bom kot vselej doslej. Če mi uspe uvrstitev na drugo progo, bom imel lepo izhodišče za napad,« je odločen Štefan Hadalin. »Naš osnovni cilj na prihajajočih slalomskih tekmah je, da si Hadalin zagotovi startno številko med najboljšo trideseterico. Z nižjo številko bo na tekmah bolj konkurenčen, saj v zadnjem času tekme potekajo v spomladanskih razmerah,« odgovarja Bergant.

Zelo motiviran bo Henrik Kristoffersen, ki je dal s porazom v Zagrebu jasno vedeti, da ima v tej sezoni dovolj drugih in tretjih mest ter da ima dovolj zmag Marcela Hirscherja. Norvežana čaka težka naloga v veleslalomu, kjer za zdaj še ni tako blizu Hirscherju kot v slalomu. Razlika v skupnem seštevku svetovnega pokala pa se z zmagami Avstrijca vztrajno veča.