Obračun je postregel s številnimi priložnostmi na obeh straneh, v vratih pa sta blestela tako Petr Čech pri Arsenalu kot Thibaut Courtois pri gostih. Kljub sijajni predstavi vratarjev pa sta oba prejela po dva gola.

Prva se je zatresla mreža Belgijca, ki je zadetek prejel v 63. minuti po strelu Jacka Wilshera. A vodstvo topničarjev je trajalo manj kot pet minut, saj je za izenačenje že v 67. minuti poskrbel Eden Hazard, ki je bil uspešen z najstrožje kazni, na 2:1 pa je za goste v 84. minuti povišal Marcos Alonso. Ko je že kazalo na zmago angleških prvakov pa je nato v drugi minuti sodnikovega dodatka gol dosegel še Hector Bellerin in tako zagotovil točko svoji ekipi. Večer za pozabo je imel tokrat napadalec Chelseaja Alvaro Morata, ki se je kar trikrat znašel pred Čechom, a ostal brez doseženega zadetka.

»To je bila čudovita nogometna tekma. V šestih dneh smo odigrali tri tekme in videlo se je, da je moja ekipa dala vse od sebe,« je po tekmi dejal trener Arsenala Arsene Wenger. Za Francoza je bila to že 60. tekma proti mestnemu tekmecu, doslej pa je proti modrim vpisal 22 zmag, 21, porazov in 17 remijev.

Na prvenstveni lestvici sicer še naprej vodi neporaženi Manchester City, ki je doslej zbral že 62 točk. 47 jih ima Manchester United, točko manj je zbral Chelsea, medtem ko je Arsenal z 39 točkami šesti.

Graf

Graf2