Dva gola je k zmagi prispeval Dustin Brown, vratar Jonathan Quick je zbral 32 obramb in še tretjič v sezoni ohranil svojo mrežo nedotaknjeno, izkazal pa se je tudi kapetan Kraljev Kopitar, ki je prispeval dve podaji.

Kopitar je sicer poskrbel za manjši preplah v ekipi, ko je pri naletu na bando v drugi tretjini utrpel udarec v levo ramo, a se je nato še vrnil na led. Trener moštva John Stevens je po tekmi za LA Kings Insider dejal, da je po njegovih informacijah z njim vse v redu in tudi Kopitar je v pogovoru s svojim tiskovnim predstavnikom Luko Dolarjem po tekmi potrdil, da ne gre za nič hujšega in da bo tudi na naslednji temi proti Calgaryju lahko zaigral.

Po enkrat so za goste zadeli še Andy Andreoff, Marian Gaborik in Adrian Kempe ter pomagali prizadejati naftarjem še četrti zaporedni poraz. Za gostitelje, ki so v nedeljo prav tako z 0:5 izgubili proti Winnipegu, je vratar Cam Talbot zbral 28 obramb.

»Menim, da smo odigrali dobro hokejsko tekmo. Bila je zelo napeta, ne glede na to, kaj kaže končni rezultat. Zelo dobro smo odigrali uvodno tretjino, obe ekipi sta imeli nekaj priložnosti, v zadnji tretjini pa je tekmo odločila igra z igralcem več na ledu (v zadnji tretjini so padli kar štirje zadetki),« je po tekmi dejal trener kraljev Stevens.

Kralje, ki so trenutno tretja najboljša ekipa lige NHL, naslednja tekma čaka v četrtek, ko bodo v olimpijskem Calgaryju gostovali še pri enem tekmecu pacifiške skupine – pri domačih Flames.