O odhodu švicarskega nogometaša v Zagreb so hrvaški mediji ugibali že avgusta, prestop pa je danes uradno potrdil direktor Dinama Tomislav Svetina. »Prihod Gavranovića lahko z zanesljivostjo potrdim,« je za Sportske novosti dejal Svetina.

Čeprav so si pri aktualnem hrvaškem prvaku želeli nogometaša zadržati, pa je predsednik Rečanov Damir Mišković že pred časom priznal, da je brez moči in da Gavranoviću ne more preprečiti odhoda v tujino ali Dinamo. V Luganu rojeni 28-letnik bo v ekipi najuspešnejšega hrvaškega kluba najverjetneje zamenjal Angela Henriqueza, ki bo kariero bržkone nadaljeval na drugi strani Atlantika.

Odhod Gavranovića pa ne bo edina slaba vest v januarju za Rijekinega trenerja Matjaža Keka. Po poročanju reškega novega lista, bodo v prihodnjih tednih moštvo zapustili še nekateri ostali ključni igralci. Zelo blizu prestopu sta namreč Marko Vešović, ki naj bi odšel v poljsko Legijo, in Josip Elez, ki si ga želi Hannover.

Direkot Rečanov Ivan Mance je sicer navijačem obljubil, da bodo ekipo poskušali zakrpati s prihodom treh ali štirih novih nogometašev, med drugim z napadalcem, desnim bočnim igralcem, vezistom in branilcem.