Boston je s 30. zmago spomnil na zlate čase, saj je nazadnje toliko zmag do novega leta dosegel v sezoni 1964/1965, pred tem pa jim je to uspelo v sezoni 1959/60. Obakrat so Celtics kasneje tudi osvojili prvenstvo.

Tokrat je bil odločilen je bil zadnji del zadnje četrtine, ko so gostitelji vodstvo 84:80 spremenili v zaostanek - 97:84. Gostje so se 18 sekund pred koncem sicer približali na 105:103, Marcus Smart in Kyrie Irving pa sta z uspešnimi prostimi meti domačim vendarle priborila tesno zmago.

»Takrat je bilo vse odprto in lahko bi prišli še bližje, a zgrešili smo odločilna meta,« je po tekmi dejal trener Brooklyna Kenny Atkinson. Irving je že 11. tekmo zaporedoma končal z 20 in več doseženimi koši. Danes jih je dosegel 28 in osemkrat uspešno skočil pod obročema. »Vseh 48 minut so igrali izjemno agresivno in vsaka posest žoge je bila izziv. Videli ste, kako talentirano ekipo imajo in odločalo je le nekaj žog,« pa je tekmece, ki so v Bostonu poskrbeli za napeto Silvestrovo, pohvalil tudi Irving. Rondae Hollis Jefferson je za Brooklyn dosegel 22 točk in 12 skokov.

Na zahodu je na drugem mestu Houston, ki je po dveh podaljških s 148:142 strl odpor Los Angeles Lakers. Gostje so bili celo bližje zmagi, a je Gerald Green s trojko 17 sekund pred koncem Teksačanom rešil redni del in izsilil podaljšek. Chris Paul je blestel v obeh podaljških in že po prvem bi bilo lahko konec, a je Brandon Ingram v končnici s prostih metov izenačil na 133, Paul pa zgrešil odločilni met. V drugem podaljšku so gostitelji stvari vendarle postavili na svoje mesto. Pri domačih je s 40 točkami in 11 podajami izstopal James Harden, Paul je 15 od svojih 28 točk dosegel v podaljšku. Pri Los Angelesu je Julius Randle ob 29 točkah zabeležil tudi 15 skokov.

Goran Dragić z Miamijem bo ob prehodu v novo leti počival še dva večera, nato pa na Florido prihaja ekipa iz Detroita.