Potem ko je izpustil tri tekme zaradi bolečin v levem komolcu, ko mu je ta zaradi močnega udarca zatekel, se je slovenski košarkar Goran Dragić vrnil na parket. Proti New Orleansu s soigralci ni mogel do zmage, medtem ko je bil razplet proti Orlandu drugačen. Slovenski košarkar na nobeni od omenjenih tekem ni blestel tudi zaradi dejstva, da so bolečine v roki, s katero meče, še vedno precejšne.

Dragić bi tako brez težav izpustil še kakšno tekmo več in si vzel čas za zdravljenje poškodbe, a se je na svojo željo odločil, da pomaga soigralcem na parketu. Ker je podobno storil že ničkolikokrat v karieri, je v ligi NBA še posebej cenjen. »Govoril sem z zdravnikom in se odločil, da igram. Bolečine so prisotne, a tako pač je. Želim pomagati soigralcem in storiti, kar se da, da pridemo do čim več zmag. Ob tem pa izvajati terapije in upati na najboljše,« pravi Goran Dragić.

Njegov odnos je navdušil tudi trenerja Erika Spoelstro. »Poudarjam, da mu tega ne bi bilo treba. A si je enostavno na vsak način želel biti v pomoč soigralcem, ki ga izredno cenijo. To samo kaže, kakšen bojevnik je,« je ameriškim medijem razlagal Spoelstra, ki se sicer podobno kot lani znova ubada s številnimi poškodbami svojih igralcev. Dragić in Hassan Whiteside sta se sicer vrnila na parket, a so zato odsotni Dion Waiters, James Johnson in Justise Winslow. Miamiju gre sicer letos precej bolje kot lani, a jih kljub temu čaka še peklenski boj za mesto v končnici.

V NFL končnica tik pred vrati

Premora med prazniki ne poznajo v ligi ameriškega nogometa NFL, kjer jih do zaključka rednega dela loči le še en krog. Za nastop v končnici, kamor se uvrsti 12 klubov, so na voljo le še tri mesta, v najboljšem položaju pred nedeljskimi tekmami pa so Baltimore in Tennessee v konferenci AFC ter Atlanta v konferenci NFC.

V rednem delu presenečenj sicer ni manjkalo, za najprijetnejše pa sta nedvomno poskrbeli moštvi Jacksonville Jaguars in Los Angeles Rams. Jaguarji, ki so lani zmago slavili na vsega treh od 17 tekem, so letos močno popravili svojo statistiko in so že pri desetih zmagah, podobno uspešni so tudi Ovni, ki jih onkraj Atlantika uvrščajo celo med glavne favorite za nastop na Super Bowlu. Ponesrečen vstop v sezono je precej skrbi povzročil navijačem New England Patriots. Aktualni prvaki so na prvih štirih tekmah vknjižili dva poraza in prejeli kar 128 točk, kar je za ekipo, ki jo vodi eden največjih obrambnih strokovnjakov Bill Belichick, predstavljal precejšen šok. A slaba forma je bila le začasna. Na krilih zvezdniškega podajalca Toma Bradyja so v nadaljevanju izgubili le še enkrat, redni del pa bodo bržkone sklenili kot najboljše moštvo konference AFC.

Velja še pripomniti, da so redni del zaznamovale tudi številne poškodbe podajalcev. Med drugim so sezono predčasno zaključili Aaron Rodgers (Green Bay Packers), Andrew Luck (Indianapolis Colts), Carson Wentz (Philadelphia Eagles) in veteran Carson Palmer (Arizona Cardinals).