Borut Pahor citiral film Pravzaprav ljubezen

Takole je Borut Pahor videti med pisanjem govora ob slavnostni prisegi za predsednika, nam je njegova ekipa za stike z javnostjo sporočila na instagramu. Pahor je ob tem postal prvi predsednik v zgodovini države, ki mu je ob slavnostni zaprisegi na željo njegovega kabineta in protokola salutirala častna vojaška straža. Slavnostni dogodek je predsednik pospremil s čustvenim govorom, v katerem je omenjal, da ljudje pred smrtjo »mislimo sporočila ljubezni, ne sovraštva«, kot pravijo v neki »ljubezenski drami«. Gre seveda za božično filmsko uspešnico Pravzaprav ljubezen, v kateri predsednika vlade upodablja Hugh Grant, s čigar delom je Pahor najbrž dobro seznanjen.

Vojska ignorira Pahorja, raje objavlja oklepnike

#zaSlovenijo #militarylife #lifestyle

A post shared by Slovenska vojska (@slovenskavojska) on

Aktivaciji častne straže navkljub se Slovenska vojska na instagramu še kar izogiba posnetkom, ki bi jih povezovali s predsednikom države, še vedno pa niti ne sledijo Pahorjevemu razvpitemu profilu na instagramu. Med prazniki so raje objavili oklepnik, iz katerega kuka mlada ženska, fotografijo pa opremili z oznako »za Slovenijo« ter angleškima oznakama za »življenjski slog« in »vojaško življenje«. 

Janez Janša sodelavce povabil na kavo v picerijo

Poslanka SDS Eva Irgl je na svojem instagramu povedala, da je na dan samostojnosti in enotnosti, ki je obenem praznik vipavskega farnega zavetnika sv. Štefana, Vipavce nagovoril vodja Slovenske demokratske stranke Janez Janša. Kot je pod pričujočo fotografijo Irglova še sporočila, je uradnemu obisku sledilo Janševo »prijazno povabilo«, da sodelavci oziroma znanci ali somišljeniki skupaj z njim spijejo kavo v lokalni piceriji Na placu. Takšnega povabila vsekakor ne zavrneš.  

Katoliški medij se ni potrudil z jaslicami

Blagoslovljen božič! #malodrugacnejaslice

A post shared by Aleteia Slovenija (@aleteiasi) on

Če od koga, bi dovršeno fotografijo skrbno inštaliranih božičnih jaslic pričakovali od krščanskega medija, posebno od novega, moderno zastavljenega katoliškega spletnega portala, kakršen je Aleteia Slovenija. Sledilci medija so na instagramu namesto pričakovanega dobili posnetek na hitro sestavljenih legokock, kamor so brez posebnega razmisleka priložili nekaj keramičnih figuric in namiznih svečk, kar naj bi prikazovalo rojstvo slavnega brezmadežno spočetega odrešenika. 

Javil se nam je Jan Plestenjak

...poljub stopil bo sol iz ran...Srečen Božič in Novo leto! Vaš Jan

A post shared by Jan Plestenjak (@janplestenjak) on

Ne vemo, ali je Jan Plestenjak tudi letošnji božič preživel sam, kakor prepeva v eni od svojih prepoznavnejših popevk, saj se je glasbenik, kot smo se večji del leta redno seznanjali, zavezal medijskemu molku, ki bo prispeval k njegovi ustvarjalnosti. Med prazniki si je vseeno utrgal dragocene minute za svoje oboževalce in jim voščil prek družbenih omrežij. Pod fotografijo, na kateri pogled zamišljeno upira stran od kamere in nosi črno usnjeno jakno, je zaželel srečen božič in novo leto, dodal pa še misel, da bo »poljub stopil sol iz ran«. 

Helena Blagne praznuje po pričakovanjih

Znamenita slovenska glasbena diva Helena Blagne nam je lep in miren božič voščila natanko tako, kot bi od nje pričakovali in kakor si praznike prizadeva praznovati večina ljudi. Obuta v elegantne salonarje in oblečena v večerno toaleto, ki več kože razkrije kot pokrije, s kozarcem penine v rokah, pred kaminom v dnevni sobi, opremljeni s stilnim meščanskim pohištvom. Na futon poleg usnjenega fotelja je posadila celo svojega maltežana Bonija, ki so mu za to priložnost nadeli slavnostni božični metuljček.