Ustanovitelj Amazona Jeff Bezos je svoje bogastvo povečal za 34,2 milijarde ameriških dolarjev. Tako je s prvega mesta najbogatejših že oktobra izrinil ustanovitelja Microsofta Billa Gatesa. Gates je bil najbogatejši Zemljan od leta 2013 naprej, v zadnjih letih pa je vedno več milijonov podarjal raznim fundacijam. Med njimi je na svojo fundacijo Bill & Melinda Gates avgusta letos prenesel 4,6 milijarde ameriških dolarjev.

Premoženje trenutno najbogatejšega Bezosa po podatkih Bloombergovega kazala milijarderjev znaša 99,6 milijard ameriških dolarjev. Za primerjavo, načrtovani prihodki državnega proračuna Republike Slovenije so v letošnjem letu 8,846 milijarde evrov, kar je skoraj desetkrat manj od Bezosovega premoženja. Premoženje najbogatejših v Sloveniji, ki sta po lestvici Manager v letu 2017 zakonca Login, znaša 689 milijonov evrov.

Med ostalimi svetovno najbogatejšimi so investitor Warren Buffett, lastnik največjega svetovnega prodajalca oblačil Inditex (ki ima v lasti tudi Zaro) Amancio Ortega, na petem mestu pa je s premoženjem, vrednim 72,6 milijard, ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg.