V sončnem Madridu so na stadionu Santiago Bernabeu lahko gledalci že v 2. minuti videli zadetek, ko je z glavo za bele baletnike zadel Cristiano Ronaldo, a je bil ob strelu v prepovedanem položaju. Real je imel tudi sicer uvodoma več od igre. Po desetih minutah je bil prav omenjeni Portugalec po podaji vezista Marcela v odličnem položaju v kazenskem prostoru, a zanj neznačilno zgrešil celotno žogo.

Osem minut kasneje so imeli prvo priložnost tudi gostje v tradicionalni rdeče-modri opravi, ki pa se niso otresli pritiska domačih. Osrednji igralec v napadu je bil še naprej Ronaldo, vendar je bil v 21. minuti pretirano sebičen, ko se je odločil za strel iz slabega položaja, namesto da bi žogo podal do soigralcev v izrazito boljših položajih. Morda je poteza stala Madrid prednosti.

Kazen bi lahko prišla devet minut kasneje, ko je Lionel Messi s podajo imenitno presekal obrambo Madridčanov, Paulinho pa se je ob ključni obrambi Navasa moral zadovoljiti z udarcem iz kota. Že v naslednjem napadu je Ronaldo pretil z leve strani, a se je z obrambo izkazal nemški vratar Marc-Andre ter Stegen. Zadnja priložnost pred odmorom se je ponudila madridskemu Karimu Benzemaju, ki je po podaji Marcela v prostor z glavo nastreljal levo vratnico.

Neverjeten drugi polčas

Nadaljevanje je bilo nekoliko raztreseno, z več napakami na sredini igrišča. Eno takšnih je izkoristila Barcelona, ko je odlično v obrambi posredoval Sergio Busquets, poslal žogo do Ivana Rakitića, ta pa je izkoristil prosto sredino in popeljal moštvo v hiter protinapad, po katerem je zadel Luis Suarez. Zinedine Zidane je za vstop v igro pripravil Garetha Balea, ki pa je obsedel na klopi za rezerviste.

Barcelona si je namreč medtem iz ponovnega silovitega protinapada priigrala imenitno priložnost, nenatančen je bil Suarez, ki je ob drugem poizkusu zadel vratnico, nato pa je Dani Carvajal namerno posredoval z roko in prejel rdeči karton. Messi je izkoristil enajstmetrovko, namesto Balea pa je v igro prišel Nacho Fernandez.

Igra se je razživela in ni minilo prav dolgo, ko je Zidane sprevidel, da njegovo moštvo nima prav velike izbire: opravil je dvojno menjavo, vstopila sta Bale in Marco Asensio. Na obeh straneh so se začele vrstiti številne priložnosti: Ter Stegen je iz neposredne bližine zadetek preprečil tako kapetanu belih Sergiu Ramosu kot tudi Baleu, ki je sicer zelo poživil igro svoje ekipe. V sodnikovem podaljšku je končnih 3:0 postavil Aleix Vidal. Z zmago v gosteh ima Barcelona s tekmo več od kraljevega kluba v la ligi pred njim 14 točk naskoka.

Real Madrid : Barcelona, 23. december