10. Najboljših osem gostiln po mnenju Ane Roš

Iztekajoče se leto je bilo zelo prijazno do najboljše slovenske kuharske mojstrice. V začetku leta je bila uradno razglašena za najboljšo na svetu, zato ne čudi, da je seznam slovenskih gostiln, ki jih rada obiskuje, končal tudi na našem letnem pregledu.

9. Božo Repe: Blodnje »noriškega kraljestva«

O tem, kaj se zgodi, če se na vas spravi propagandna mašinerija največje opozicijske stranke, ve marsikaj povedati zgodovinar dr. Božo Repe. Tokrat to nazorno oriše na primeru številnih »spinov« po njegovem belgijskem predavanju.

8. Se je Pošti zmešalo?

Pismo gospoda Janeza Turka, ki se v njem jezi na Pošto Slovenije, je dodobra razburilo bralce. Bolje rečeno, povod za to pismo. Pošta namreč ob prevzetju pošiljke od strank zahteva, da predložijo osebni dokument.

7. Prisrčna zaroka na Gornjem trgu navdušila Slovence

Splet je pred začetkom vročih poletnih dni zajel ta viralni video. Ljubljančan Robi Urbančič je na svojem profilu na facebooku objavil posnetek, kako z gručo soplesalcev na Gornjem trgu preseneti svoje nič hudega sluteče dekle. Ne boste verjeli, kaj se je zgodilo potem…

6. Odzivi tujine na slovenski uspeh: Kar so naredili Španiji, ni primerno za mlajše od 18 let

Brez dvoma ena največjih zgodb leta. Po nizu neverjetnih porazov na že dobljenih odločilnih tekmah v zadnjih 25 letih so slovenski košarkarji pod vodstvom Gorana Dragića in Igorja Kokoškova presenetili vso Evropo. V polfinalu serijske prvake Špance.

5. Kaj bo sledilo včerajšnjim Odmevom?

Sicer odlična novinarka TV Slovenije Tanja Gobec je eno od oddaj Odmevi odvodila precej drugače, kot smo je vajeni. Tvitosferi takšne stvari seveda ne uidejo in kmalu je o tem, da je bila na zaslonu pod vplivom alkohola, govorila vsa slovenska javnost.

4. Univerza po novem: o vpisu ne bo več odločala le matura

Da je selekcija študentov v našem visokem šolstvu katastrofalna, je jasno vsakomur, ki je kdaj študiral. Novost je, da se tega zavedajo tudi rektorji najpomembnejših slovenskih univerz, ki obljubljajo spremembe.

3. Kmetiča pri Melanči

Za ogromno (po)smeha sta poskrbela nadobudna poslanca Tomaž Lisec in Žan Mahnič na gala sprejemu v čast prve dame ZDA Melanie Trump v Washington. Ne le da ji je bilo za sprejem in udeležence prav malo mar, prehud zalogaj zanju so bili tudi napotki za oblačenje v visoki družbi.

2. Borut Marolt, učitelj v vzgojnem zavodu: Nekatere rane se zacelijo, z najhujšimi se je treba naučiti živeti

Borut Marolt, ki bedi nad mladostniki, ki pristanejo v vzgojnem zavodu, pove vse in še več o vzgoji v današnji družbi brez avtoritet. Brez lažne skromnosti, eden najboljših intervjujev v slovenskih medijih letos.

1. Po prepiru v stanovanju na Trubarjevi ubit znani slovenski igralec Gašper Tič

Med bralci spletnega portala, na katerem ste pravkar, pa je v iztekajočem se letu najbolj odmevala nasilna smrt znanega slovenskega igralca Gašperja Tiča, ki je pri 44 letih veliko prezgodaj sklenil svojo življenjsko pot.