Water Stopper je naprava, sestavljena iz senzorja, avtomatskega ventila in nadzorne plošče, ki samodejno zaznava prekomeren pretok in zapre ventil.

Predstavitev na tekmovanju First Lego League

Izdelek, ki odlično deluje, želijo mladi podjetniki vpeljati v redno prodajo. Prvič se bodo z izdelkom predstavili to soboto na tekmovanju First Lego League v Brežicah. Dve leti zapored so se kot uspešna ekipa na evropskem in svetovnem prvenstvu družili z ekipami z vsega sveta in uspešno predstavljali Slovenijo. First Lego League je namreč mednarodni multidisciplinarni raziskovalni program, ki zajema raziskovanje, učenje, eksperimentiranje, robotiko, skupinsko delo in podjetništvo ter poteka v več kot osemdesetih državah.

Dobrodošla pomoč proti iztekanju vode

V letošnji sezoni so se vse ekipe posvečale aktualnim problemom vode. Eko Robotki so se posvetili nepotrebnemu iztekanju vode v stavbah zaradi pokvarjenih pip in straniščnih kotličkov, počenih cevi ali pokvarjenih naprav. Posledice, ki zaradi tega nastanejo, so materialna škoda, nesmiselna poraba pitne vode ali velik račun za vodo. Z meritvami so ugotovili, da samo iz pokvarjenega kotlička izteče na dan 25 litrov vode. V dveh slovenskih zavarovalnicah skupaj naštejejo letno več kot 13.000 prijav zaradi izlitja vode in nastale škode. Tudi rezultati ankete so pokazali, da ima tretjina gospodinjstev občasne težave z izpusti vode.

Vir: www.mojaobcina.si