Natalija Verboten nazaj h kavbojskemu stilu

Kavbojski pozdrav tik pred odhodom na oder 😉🎤🤗

A post shared by Natalija Verboten (@natalijaverboten) on

Pred petnajstimi leti je bila Natalija Verboten vsaj tako priljubljena pevka, kot je zdaj Tanja Žagar, na čas, ko so jo razglasili za slovensko Severino, pa nas je spomnila z enim od zadnjih posnetkov na instagramu. Za nastop si je namreč omislila kavbojski klobuk, ki ga je v rožnati različici nosila medtem, ko je prepevala o rdečem ferrariju oziroma tem, kako denar in dragi avtomobili niso pomembne sestavine za izpolnjujoč partnerski odnos.

Evropska komisija ceni kulinariko migrantov

Nasilne deportacije, žičnate ograje in podobne nevšečnosti nam dajejo misliti, da evropska politika ni naklonjena beguncem in imigrantom iz revnih ali z vojno obremenjenih držav, evropski veljaki pa so vseeno navdušeni vsaj nad izvrstno »migrantsko« kulinariko. Slovensko predstavništvo evropske komisije se je namreč pridružilo slavju ob mednarodnem dnevu migrantov v organizaciji Slovenske filantropije. Menda je dišalo »po pravični kavi in hrani globalnega juga«, naužili pa so se tudi dobre glasbe oziroma »igrivih ritmov« iz Afrike, Južne Amerike, Azije in tudi Evrope.

Z instagrama salutira Slovenska vojska

#zaSlovenijo

A post shared by Slovenska vojska (@slovenskavojska) on

Kot to rad počne njihov uradni vrhovni poveljnik, je zdaj s fotografijami prek družbenih omrežij začela komunicirati še Slovenska vojska. Na instagramu so zadnje dni objavili fotografijo častne čete in uniformiranih vojakov, nazadnje pa še bližnji posnetek novoletne smrečice, okrašene s slovenskimi zastavicami. Slovenska vojska na instagramu za zdaj sledi samo profilu Nata in ameriški vojski v Evropi, objave predsednika države je še ne zanimajo.

Tony Cetinski našel čarodeja v sebi

Hrvaški pevec je bil prejšnji mesec udeležen v prometni nesreči, v kateri je življenje izgubila ena oseba, čez katero je pomotoma zapeljal z avtomobilom. O tragediji se je zadnje tedne dosti izpovedoval slovenskim novinarjem, s katerimi je moral kramljati zaradi koncerta v Ljubljani ta teden. Oglašal se je tudi prek instagrama, kjer se je med drugim takole po čarodejsko pospravil v košaro. Trik menda ni del koncertne predstave.

Miro Cerar ni nujno pravi za rezanje torte

Osem evropskih predsednikov vlad se je v okviru Zveze liberalcev in demokratov za Evropo zbralo v Bruslju pred zasedanjem evropskega sveta in vzdušje je bilo čudovito, kot je na instagramu povedal predsednik slovenske vlade Miro Cerar. Dogodek so zaznamovali z aranžmajem iz balonov v obliki številke osem in s torto s fotografijami predsednikov vlad, obenem članov vplivne naveze. Torto je razrezal Cerar, kosi so nerodno obležali na mizi, ovekovečena nespretnost pa je sodeč po fotografiji zabavala vsaj evropsko komisarko za promet Violeto Bulc.

Matjaž Ambrožič in Nika Urbas na plesu gospodarske zbornice

Novinarski komentator nogometa v Veliki Britaniji Matjaž Ambrožič in njegova soproga, modna oblikovalka, zadnje čase pa še televizijska žirantka plesnih gibov domače estrade Nika Urbas Ambrožič, sta se odzvala vabilu na predbožični ples Britansko-slovenske gospodarske zbornice. »Delna diplomacija,« je Ambrožič zapisal pod fotografijo in dodal, da sta s soprogo na zabavi častna gosta, kot običajno.