Pivo se v grobem deli na dve večji skupini: pivo tipa ale in pivo tipa ležak. V skupino ale spada pivo (india pale ale, pale ale, stout, american pale ale, porter in pšenično pivo), pri katerem se uporablja kvasovke zgornjega vrenja (pri temperaturi od 15 do 24 stopinj Celzija). Vrenje poteka hitreje kot pri tipu ležak, pivo pa ima okus po bolj sadnih aromah (denimo po banani, hruški, jabolku, ananasu in različnem suhem sadju) ter včasih tudi po začimbah, na primer klinčkih. Za pivo tipa ležak (pils, temni ležak, bock) je značilno, da se uporablja kvasovke spodnjega vre

Prebrali ste manjši del članka,
če želite nadaljevati z branjem, se morate prijaviti, registrirati ali naročiti.

Registrirajte se povsem brezplačno - vsak mesec imate poleg vseh odprtih vsebin brezplačni dostop do 4 zaklenjenih člankov na spletnem portalu Dnevnik.si ter v mobilni aplikaciji Dnevnik.si.

NAROČI SE PRIJAVI SE

Še niste registrirani? Registrirajte se tukaj.