Izkazalo se je, da so za trend kriptovalut najbolj zainteresirane države v razvoju.

5. Južna Afrika

Južnoafriška država ima visoke čezmejne transakcijske davke, zato imajo transakcije z bitcoini, kjer skoraj ni deleža na denarno transakcijo, prednost. Prav tako je največji državni internetni ponudnik Bidor Buy na svoji spletni strani ponudil plačevanje s kriptovalutami. Tudi lokalna banka Sarb (South African Reserve bank) je zainteresirana v vlaganje v kriptovalute, med drugim je govora o tem, da bi podprli nacionalno kriptovaluto, bazirano na sistemu Blockchain.

4. Slovenija

Kdo bi si mislil, da smo v državi z dva milijona prebivalci na vrhu seznama. Sloveniji je lega na prehodu trgovskih in kulturnih poti omogočila, da je postala znana v finančno-tehnoloških krogih, prav tako pa je od leta 2014 dom ene večjih borz bitnih kovancev, Bitstamp. Je članica organizacije Sepa (Enotno območje evrskega plačevanja), po Googlovih podatkih pa ima prebivalstvo dobro znanje o kriptovalutah in zato spada med ene bolj »navdušenih« držav pri omenjeni tematiki.

3. Nigerija

Še ena afriška država, kjer je bitcoin sprejet med potrošniki in podjetji. Večina prebivalstva ga uporablja za investicijo ali pa kot rešitev izogibanju visokim davkom ob nakazilih. Veliko afriških držav je zaradi visokih davkov na čezmejne transakcije odvisnih od sistemov transakcij, kakršen je bitcoin. Nigerijo je v zadnjih desetletjih obremenjevala tudi recesija, zaradi česar so ljudje prisiljeni iskati alternativne finančne načine. Tudi bančna institucija se ni uspela stabilizirati, zato če na primer danes nekdo iz prestolnice želi svoji družini, ki živi v ruralnih predelih, nakazati določeno vsoto, morajo denar tja pripeljati fizično: trenutno je tudi varneje imeti denar v kriptovalutah kot pa na bančnih računih.

2. Kolumbija

Slaba bančna struktura v Kolumbiji bitcoinu omogoča iskanje inovativnih rešitev. Čeprav bitcoin v državi ni ilegalen, se ga banke »ne dotikajo.«

1. Bolivija

Bolivija je v rabi bitcoina razdvojena. Digitalne valute je leta 2014 prepovedala, kot utemeljitev pa je podala razlog, da želi z restrikcijo obvarovati svoje državljane pred izgubo denarja v primeru, da se ekonomija kriptovalut sesede. Prebivalstvu se to sicer zdi ironično in nekateri menijo, da banki grožnje ne predstavlja bitcoin, ampak sama sebi. Prebivalstvo prav tako ne zaupa vladni monetarni politiki, saj so desetletja trpeli za hiperinflacijo, bančnimi krizami in omejitvami valut. Prav zato ima bitcoin potencial, da trenutno ekonomsko stanje izboljša.

Po besedi #bitcoin v iskalniku je Slovenija na tretjem mestu.