Ljubitelji košarke v Ljubljani v košarkarskem državnem prvenstvu dolgo časa niso imeli možnosti na delu spremljati dveh ekip iz glavnega mesta. S prihodom Ilirije med prvoligaško druščino se je to spremenilo, na prvem obračunu proti Olimpiji pa se je na tribunah dvorane Tivoli zbralo skoraj tisoč gledalcev. Ti so lahko spremljali zanimivo tekmo, ki so jo s svojimi vložki nekoliko pokvarili sodniki. Še posebej so lahko uživali v vragolijah Olimpijinega Devina Oliverja, ki je bil pred očmi staršev in sestre, ki so v Slovenijo pripotovali v petek, izredno razpoložen. 32 točkam je dodal še osem skokov in štiri asistence ter bil s statističnim indeksom 38 izbran za Dnevnikovega igralca kroga.

»Tekma nam je začela uhajati iz rok, a smo se še pravočasno zbudili. Ko je bilo treba, smo pokazali kakovost. Vesel sem, da mi je uspela dobra predstava, a najpomembnejši je ekipni uspeh. V slovenski ligi moramo nadaljevati z zmagami,« je po tekmi povedal Devin Oliver, ki je bil v lanski akciji Dnevnikovega igralca kroga na koncu izbran za košarkarja sezone državnega prvenstva, dobro pa mu gre tudi letos, saj je prevzel vodstvo na skupni lestvici. 25-letni Američan je v drugi sezoni pri Olimpiji znova eden izmed njenih najpomembnejših členov. V zadnjih tednih se je sicer ubadal z bolečinami v zapestju in rami, a venomer stisnil zobe in pomagal moštvu, ki ga v letošnji sezoni tarejo številne poškodbe.

Na drugem mestu je v tokratnem izboru pristal Krkin Paolo Marinelli, ki je pri zmagi Novomeščanov proti Šenčurju prikazal odlično predstavo. 33 točkam je dodal še pet asistenc. Tretje mesto je zasedel Dejan Čup (zmaga Hopsov proti Primorski, 22 točk in osem skokov), četrto Luka Vončina (poraz Ilirije proti Olimpiji, 26 točk ter po pet skokov in asistenc), peto pa 17-letni Aleksander Šaškov (zmaga Heliosa proti Rogaški, 12 točk in 12 skokov).