Marsikomu je Karl Erjavec v napoto, sploh pa koalicijskim partnerjem, ker misli s svojo glavo, kar mu je prinesla politična kilometrina, mogoče tudi kante in Patria. Kot večni borec za pokojnine upokojencev mu je sveta tudi suverenost domovine in pri implementaciji arbitražnega sporazuma je dosleden in nepopustljiv. Slovenci smo v zgodovini vse preveč popuščali.

Nisem znanstvenik na diplomatskem področju, lahko pa rečem, da je Karl Erjavec doma v času in prostoru, to pomeni v pravem trenutku in na pravem mestu. V pravem trenutku je ocenil, da ne bi bilo dobro, da bi Borut Pahor izgubil volitve za predsedniški položaj, saj je Pahor navsezadnje prehodil politično pot od političnega vajenca do predsednika republike. V oceni podpore se ni zmotil. Spomnimo se njegove realne ocene o osamosvojitvi Katalonije, da zanjo ni podlage v ustavi in da jih pri tem čaka še dolga pot. Ko je na kongresu stranke predlagal ponovno služenje vojaškega roka v SV, je požel aplavz, saj vsi vemo, da je s to našo vojsko nekaj narobe. Zdravi fantje čepijo doma pri mamah, mlada dekleta pa si mislijo svoje.

DeSUS je stranka, v kateri članom ni treba razlagati, za kaj gre na tem svetu, ideologijo smo preživeli. Potrebujemo samo več poslancev v parlamentu in v Sloveniji bi dosti lažje živeli.

Mogoče še tole: prejšnji petek smo imeli upokojeni uslužbenci MORS sprejem pri ministrici za obrambo. Prvikrat brez orkestra SV. Ministrica je imela dober, realen nagovor. Na koncu je nas upokojence prosila za pomoč. Upokojenci, pomagajmo ji.

Da, gospod Aurelio Juri, dobro ste napisali.

Vid Drašček, Vrhnika