December je čas obilja hrane in pijače. Slovenska prestolnica v svetu že nekaj let slovi kot največja gastronomska skrivnost. V našem mestu se pač dobro je. Posledica je, da smo se nekako rešili spon balkanske kulinarike in se obrnili v svet. To pomeni, da so pleskavice v lepinjah zamenjali burgerji v bombicah. Seveda se ob tem poraja kulturno-antropološko vprašanje, ali je to posledica osamosvojitve države ali pa je to vendarle le vpliv hipsterske kulture, ki je postala mainstream.

Kakor koli: mesto je postalo prava promenada odličnih burgerjev. Ponudniki med seboj tekmujejo, kdo bo ponudil okusnejši ekskluzivni kos mletega mesa, prelit z najbolj skrivnostno omako v najboljšem doma narejenem kruhu. Pri tem ljubljanski burgerji segajo vse od izjemnih gurmanskih kreacij, postreženih z nožem in vilicami, do takih legend, kot je konjski burger, ki je v resnici prav zaradi posebnega mesa prvi ponesel v svet sloves o ljubljanskih burgerjih. Vmes pa so zgodbe o uspehu, navdušenju, predanosti, o mladih, ki so verjeli v svoj uspeh in okus.

V tem tednu bomo popisali šest po našem mnenju najbolj izjemnih ljubljanskih burgerskih zgodb: Hot Horse, Kralj žara Steak&Smoke House, Sorbara Steak House, Pop's Place, Hood Burger ter Lars&Sven Burgers. Vaša naloga je, da z glasovi odločite, kateri od teh je najboljši burger v prestolnici.