»Ženske moramo tudi z oblačili pokazati, da smo samozavestne. Poudarimo svoje čare, lepe noge ali dekolte. Izžarevajmo svojo energijo in karizmo ne glede na najnovejše modne smernice,« svetuje Uma Mia Modrijan iz modnega butika Extra Fashion & Accessories. Pravi, da smo Slovenke v zadnjih letih postale bolj odprte za novosti, različne modne sloge in kreacije. Več si upamo in smo bolj drzne pri oblačenju.

»Tako številna mlada dekleta kot tudi starejše dame čedalje bolj eksperimentirajo s kroji in vzorci ter se znajo lepo urediti. Niso več zadržane in rade poudarijo svojo ženstvenost,« ugotavlja sogovornica, velika modna navdušenka že od mladih nog. Njene stranke vselej izstopajo. Tako po krojih, barvah in vzorcih kot tudi po kombinaciji oblačil. Vsa oblačila in obutev v butiku v ljubljanskem BTC namreč Modrijanova v Italiji, Franciji, Španiji in Turčiji izbira sama, po svojem občutku. Vsi kosi izražajo njen slog in njeno strast. In to je tisto, kar ženske najbolj prepriča, tudi številne estradnice, ki se oblačijo pri njej. Največ navdiha Uma Mia najde na različnih modnih revijah in v tujih modnih katalogih. Vedno sledi najnovejšim smernicam, toda stajlinge vselej oblikuje sama.

Priljubljeni tudi srebrna in zlata

Na pragu božičnega in novoletnega razpoloženja modne navdušenke nikar ne pozabite na elegantne črne kose oblačil. Ti so tako in tako vselej dobrodošli v prav vsaki ženski omari. Dopolnite jih lahko z raznimi lesketajočimi se dodatki – ovratnikom, šalom, ruto, broško, razkošnimi uhani. Zelo modni sta tudi srebrna in zlata barva. Še več pohval na raznih druženjih in zabavah pa boste deležne v oblačilih v rdeči barvi, ki je letos vnovič nadvse priljubljena. Modni so prav vsi njeni odtenki, od živo rdeče do bordo. Lepo se kombinirajo z oblačili v beli, sivi in črni barvi. Poslovne ženske bodo tudi v prazničnem času zapeljive v raznih karirastih kosih oblačil, od suknjičev, oblekic do dolgih plaščev. Modni so manjši in večji kvadratki, tiste, ki ste rade v trendu, izberite večni ozek karo v sivih, črnih ali rjavih barvnih odtenkih. Bolj samozavestne ne boste zgrešile niti z rdečo barvo. Oblačila v času slovesnosti dopolnite z bleščečim nakitom.

Moda je živa stvar in toliko, kot je ljudi, toliko je tudi modnih slogov. »Letošnji zimski trendi pozdravljajo zelo različne kombinacije oblačil, vzorcev in barv za vse priložnosti. Aktualni so vselej priljubljen džins, rožnati, rumeni ali turkizni odtenki barv, ki poživijo, tigrasti in leopardji vzorci, zapeljivi negližeji in ogrinjala, resice, ki spominjajo na Indijance, perje, dolge rokavice, usnje in umetno krzno. Še posebno mlade navdušuje modni pižama slog, znova so aktualni bodiji in plišasti kosi oblačil,« sogovornica opiše modno raznolikost.

V prostem času in hladnejših dneh priporoča udobne in tople pletenine, modni so tako puloverji kot jopice. Izberite odtenek, ki najbolj ustreza vašemu trenutnemu razpoloženju. Od obutve svetuje gležnjarje z odebeljenim gumijastim podplatom in okrašene z raznimi verigicami, sponkami, neti, bleščicami ali kamenčki. Še nekaj je, dodaja Uma Mia: »Tako kot lahko obleka naredi človeka, ga lahko tudi ponaredi. Izberite oblačila, v katerih se boste resnično počutile udobno in sproščeno. Vaša najlepša modna dodatka pa naj bosta dobra volja in iskren nasmeh!«