Prvi igralec tekme je bil tokrat Josh Richardson, ki je z 28 točkami prišel do najboljšega dosežka v karieri.

»J-Rich je nocoj igral neverjetno,« je soigralca po tekmi pohvalil Dragić, slovenski športnik leta, ki je letos na evropskem prvenstvu reprezentanco Slovenije popeljal do zlata.

Spoelstra do 455 zmage

Poseben mejnik je uspel tudi trenerju Miamija. Erik Spoelstra je vpisal 455 zmag na klopi Miamija ter je prehitel slovitega Pata Rileyja, zdajšnjega športnega direktorja Miamija. Spoelstra in Gregg Popovich, ki vodi San Antonio Spurs, sta edina aktivna trenerja v ligi NBA, ki imata na svojem računu vsaj 450 zmag, ki sta jih dosegla s svojima moštvoma.

Miami bo v noči na torek igral v gosteh pri Atlanti, kjer bo lovil četrto zaporedno zmago proti ekipi Hawks. Vročica je s 15 zmagami ob 14 porazih na devetem mestu razvrstitve vzhodne konference. Milwaukee je osmi z enim porazom manj. Na Vzhodu vodi Boston (25:7).

LeBron James vpisal 60. trojni dvojček

V noči posebnih mejnikov je do svoje znamke prišel tudi zvezdnik aktualnih podprvakov lige NBA Clevaland Cavaliers LeBron James, ki je vpisal 60. trojni dvojček. V statistični kategoriji trojnih dvojčkov (triple double) je prehitel slovitega Larryja Birda (59) za šesto mesto na večni lestvici.

Na vrhu lige NBA po številu trojnih dvojčkov je Oscar Robertson (181), drugi je Magic Johnson (138), tretji Jason Kidd (107), pred Jamesom sta še aktivni Russel Westbrook (89) in Wilt Chamberlain (78).

Konjeniki so premagali Utah Jazz s 109:100. James pa je dosegel 29 točk, 11 skokov in 10 podaj.