Dejstvo, da so tretji superveleslalom sezone znova krojile vremenske razmere, bo šlo hitro v pozabo. Alpski smučarji na začetku startne liste so v Val Gardeni izkoristili boljšo vidljivost, preden se je na progo Saslong privila megla. Tekma je bila večkrat prekinjena, veliki zmagovalec pa je postal Nemec Josef Ferstl s startno številko 2. Avstrijec Max Franz s sedmico je zaostal za dve stotinki, rojak Matthias Mayer, ki je ob izjemnem napadu na poljani Ciaslat naredil večjo napako, pa je bil s štirico tretji. »Visoke« startne številke je s trinajstico na četrtem mestu zastopal Aleksander Aamodt Kilde. Norvežani so po petih zaporednih zmagah v Val Gardeni doživeli poraz, kljub temu pa je Kjetil Jansrud dokazal, da je ta čas najbolj vroč superveleslalomist na svetu.

Boštjan Kline je s številko 20 smučal solidno. Prikazal je najboljše smučanje v tej sezoni, ki ga je nagradilo s 13. mestom. Prehitela ga je le ena višja startna številka, 37, ki jo je nosil Avstrijec Niklas Köck. Martin Čater je s 30. mestom obdržal stoodstotni izkupiček osvajanja superveleslalomskih točk, nima pa razloga za veselje, saj je prehitel le osem tekmovalcev. Pri startni številni 38 so namreč organizatorji po številnih prekinitvah tekmo v italijanskih Dolomitih prekinili. Ker je startala najboljša trideseterica, so bili rezultati veljavni. Žalosten je bil pogled na smučanje Klemna Kosija, ki je zaostal za vsemi tekmovalci, tudi Kjetilom Jansrudom, ki se je na progi ustavil. Mariborčan ne najde poti iz brezna, v katerem tava že drugo sezono. Tilen Debelak ni imel priložnosti, da bi se spustil po progi Saslong, potem ko si je v internih slovenskih kvalifikacijah priboril mesto med svetovno elito.

Nemci so v tej sezoni že večkrat dokazali, da so v olimpijski sezoni izjemno pripravljeni. Zmage Josefa Ferstla omenjenemu dejstvu navkljub ni pričakoval nihče. Nemci so se nazadnje veselili superveleslalomske zmage pred 26 leti, ko je eno od šestih dosegel legendarni Markus Wasmeier. Josef Ferstl prihaja iz smučarske družine, saj je bil njegov oče Sepp Ferstl izjemen smukač, ki je leta 1978 dobil smuk v Kitzbühlu. Josef Ferstl se je pred današnjim uspehom šestkrat uvrstil med najboljšo deseterico, vselej na smukih in superveleslalomih. Višje od petega mesta pa ni posegel.

»Ko sem v cilju pogledal uvrstitev, sem bil malce razočaran, saj se mi je zdelo, da sem pokazal več. Ko pa sem videl, da me dolgo ni prehitel noben tekmovalec z višjo startno številko, sem dobil potrdilo, da mi je uspela dobra vožnja. Z rezultatom sem zadovoljen,« je svoj nastop ocenil Boštjan Kline. Glavni moški trener Peter Pen je pripomnil: »Dober nastop in rezultat za Klineta. Skupaj s Petrom Filom sta bila edina, ki sta bila v težkih razmerah konkurenčna najhitrejšim. Čater je osvojil točko svetovnega pokala po spletu okoliščin, Klemen Kosi pa ni pokazal tistega, kar od njega pričakujemo. V poletnih mesecih je redno premagoval naše prijatelje Nemce, ki zdaj blestijo v svetovnem pokalu. Kosija čaka alternativni plan, s katerim ga bomo skušali pripraviti za Kitzbühel in Wengen.«

Danes bo v Val Gardeni smuk (ob 12.15), na katerem bodo od Slovencev tekmovali Boštjan Kline, Martin Čater, Klemen Kosi in Rok Perko, pred leti drugi na smuku v Val Gardeni. Jutri bo na progi Gran Risa v Alti Badii veleslalom (prva proga ob 9.30, druga ob 12.30), na katerem bodo nastopili Žan Kranjec, Štefan Hadalin in Miha Hrobat.