Šest gostovanj, šest porazov. To je bilanca košarkarjev Olimpije na obračunih lige ABA proti Igokei v dvorani Laktaši. Črno serijo so Ljubljančani skoraj prekinili lani, a so klonili po prejetem košu v zadnji sekundi. »Poznam statistiko, a se z njo ne obremenjujem. Dejstvo je, da je za Olimpijo gostovanje pri Igokei sila neugodno. A tudi to se mora nekoč spremeniti,« pred današnjim obračunom v 12. krogu jadranskega tekmovanja razmišlja trener Olimpije Gašper Okorn.

Ljubljančani so se na včerajšnjo pot proti Aleksandrovcu podali na krilih velike torkove zmage, ko so v Fibini ligi prvakov na kolena spravili francoski Strasbourg. Okorn je priznal, da je samozavest med igralci na visoki ravni, a mirnega spanca vseeno nima. »Stalno je nekaj,« je potožil 44-letni Ljubljančan. Nato je pojasnil: »Gregor Hrovat, ki je izpustil torkovo tekmo zaradi viroze, se vrača in bo igral, je pa zelo vprašljiv nastop Jana Špana, ki je proti Strasbourgu prejel močan udarec.« Ne glede na številne zdravstvene težave, ki v letošnji sezoni ljubljanskega moštva kar nočejo pustiti pri miru, so predstave vse boljše, zato Okorn tekmo proti Igokei pričakuje mirno. Zmaji so imeli na prvi tekmi v Stožicah, ki so jo dobili po podaljšku, veliko težav z Desmondom Washingtonom, ki je medtem že zapustil moštvo in odšel v Dinamik iz Beograda. Igokea je bila vmesna postaja za Američana Dorella Wrighta, s katerim so na kolena spravili tako Budućnost kot Cedevito, a je ta hitro našel boljši klub, saj je okrepil evroligaški Bamberg. Igra moštva trenerja Dragana Bajića se tako zdaj v veliki meri vrti okoli novinca Malcolma Leeja ter Đorđeja Miloševića, Roberta Rikića in Vuka Radosavljevića.

»Znova bo ključ v dobri obrambi. Brez nje nimamo kaj iskati,« je bil jasen Gašper Okorn. Dodal je še: »V ligi ABA se je ustvarila liga devetih ekip. Budućnost, Crvena zvezda in Cedevita so svet zase, MZT za zdaj popušča. Razlika med preostalo deveterico je izredno majhna, znotraj nje pa nas čakajo še štiri gostovanja – pri Igokei, Mornarju, MZT in FMP. Pri vsakem od njih bomo potrpežljivo čakali na priložnost in iskali pot do zmage. Gre za nasprotnike, ki so premagljivi, a bo vse odvisno od naših predstav.«

Liga ABA, 12. krog, danes ob 18. uri: Zadar – Budućnost, ob 20. uri: Igokea – Olimpija, jutri ob 19. uri: Partizan – MZT, nedelja ob 17. uri: FMP – Cedevita, ob 19. uri: Mornar – C. zvezda, ponedeljek ob 18. uri: Cibona – Mega B.