Slovenska gimnastika ima novega predsednika. Na današnji volilni skupščini Gimnastične zveze Slovenije je bil štiriletni mandat zaupan Damjanu Kralju, članu uprave družbe BTC, kjer je zaposlen kot direktor za trženje in marketing. Kralj je bil danes v Kristalni palači BTC edini kandidat za predsedniško funkcijo, ki jo je zadnja štiri leta opravljal Ivan Levak. Kralj je ob svoji predstavitvi dejal, da se ne spozna na gimnastiko, da pa je zagrizen športnik. Je član nadzornega odbora košarkarjev Petrola Olimpije. Zanimivo je, da je bil sošolec Mitje Petkovška, večkratnega evropskega in svetovnega prvaka na bradlji. Novi predsednik je povedal, da se je odločil za kandidaturo po pogovoru z Edijem Kolarjem, zdajšnjim predsednikom uprave Športne loterije. Kolar je človek, ki ima v slovenski gimnastiki vpliv, saj je bil v zelo dobrih odnosih z nekdanjim predsednikom Klemnom Benedikom, medtem ko je z Ivanom Levakom v sorodstvenem razmerju.

Stanje v slovenski gimnastiki ni rožnato. Zapuščina Ivana Levaka ne bo imela dolgotrajnejših učinkov. V Levakovem mandatu sta bila najvidnejša dva projekta, in sicer festival Golden Age in 11. evropsko prvenstvo Team Gym, zaradi katerih je lanski proračun GZS znašal več kot milijon evrov in pol. Letni proračun se giblje okrog 700.000 evrov. Daleč najodmevnejši dogodek zadnjega štiriletnega mandata je bilo odprtje gimnastičnega centra Slovenije v Ljubljani, a je projekt stekel precej pred Levakovim imenovanjem. Po zagotovilih gimnastične zveze Levak slovenske gimnastike ne zapušča v rdečih številkah.

 Novi predsednik bo imel z najožjim vodstvom velik izziv. V slovenski gimnastiki bi si želeli imeti višji proračun, zato veliko delavcev verjame, da so izbrali pravega predsednika, ki ima vpliv pri trženju. Gimnastični delavci so v večini zadovoljni, da se je našel ambiciozen poslovnež, ki je pripravljen voditi eno najbolj trofejnih športnih slovenskih panožnih zvez. Kralj pravi, da si bo prizadeval pridobiti 400.000 evrov sponzorskih sredstev, hkrati pa bo z najožjimi kandidati pripravil gimnastično strategijo za obdobje 2021–2030.

  Mimogrede, pretekli teden je neuspešno za položaj predsednika Evropske gimnastične organizacije kandidiral Edi Kolar. Slovenca je v Splitu z rezultatom 28:20 premagal dosedanji predsednik, Azerbajdžanec Fajid Gajibov. Kolar je v preteklosti neuspešno kandidiral za članstvo v izvršnem odboru Mednarodne gimnastične organizacije. Kolar je precej uspešnejši v boju za visoke funkcije v športnih funkcionarskih krogih v Sloveniji, saj je bil med drugim generalni direktor direktorata za šport na pristojnem ministrstvu ter generalni sekretar Olimpijskega komiteja Slovenije.