Snežak katoliških novinarjev

Upamo, da ste imeli ⛄ vikend. 😁

A post shared by Aleteia Slovenija (@aleteiasi) on

Katoliški spletni portal Aleteia, ki odslej deluje tudi v slovenščini, pokriva vse pomembne digitalne platforme in nam maha tudi z instagrama, kjer mu sledi okoli osemdeset uporabnikov. Tam večinoma objavljajo fotografije z uredniških sestankov, ob koncu tedna pa so novonastale vremenske razmere zaznamovali še s fotografijo malce zapackanega snežaka. Težko bi rekli, da nas je spodbudil h gibanju na prostem, saj je snežni kip videti, kot bi ga postavil in fotografiral nekdo, ki mu res ni bilo do tega.

Ko zadiši po limeti in Tanji Žagar

Najpopularnejša slovenska pevka Tanja Žagar še ni in najverjetneje niti ne bo kmalu objavljala fotografij svojega dojenčka, a to ne pomeni, da se je umaknila v osamo. Na družbenih omrežjih objavlja redno, nazadnje je za svoje sledilce priredila celo nagradno igro, v kateri so se potegovali za dišeče svečke s potiskom pevkine fotografije. Razpoložljive svečke vključujejo dišave po sveži limeti, sladki pomaranči in češnjah.

Matjažu Nemcu se je nastavil galeb

🇮🇹🇪🇺 #roma #italia

A post shared by Matjaž Nemec (@matjaznemec) on

Pri srečanju z divjimi pticami ima redko kdo srečo kot poslanec in podpredsednik državnega zbora Matjaž Nemec, ki je med izletom v Rim v objektiv takole od blizu ujel lokalnega galeba. V italijansko prestolnico sta se sodeč po objavah odpravila s soprogo Iryno Osypenko Nemec, ta pa je poleg Koloseja in drugih znamenitosti prav tako dokumentirala dotičnega ptiča, a z levega profila.

Na stojnice po kuhano vino in šal Olimpije

Stojnica v centru Ljubljane je obvezna postaja ob obisku središča najlepšega mesta... ❄️💚

A post shared by NK Olimpija Ljubljana (@nkolimpija) on

Kdor se oklepa prepričanja, da se ponudba prazničnih stojnic v središču Ljubljane z leti slabo posodablja, bo prijetno presenečen. Kot so nas opozorili na instagramu, se mimoidoči lahko letos oglasijo pri stojnici nogometnega kluba Olimpija in se tam ovesijo s šali, čepicami in drugo zimi ustrezno navijaško opremo. Zvesti navijači se bodo razveselili še bogate izbire klubskih dresov, razstavljene izdelke pa spremlja barvno komplementarno praznično okrasje.

Blaž Švab in Darja Gajšek že silvestrovala

Voditelja nacionalkine narodno-zabavne televizijske oddaje Slovenski pozdrav bosta tista, v družbi katerih boste najverjetneje na silvestrski večer odštevali sekunde do novega leta. Z odštevanjem, objemanjem in nazdravljanjem s penino sta Gajškova in Švab na snemanju oddaje, ki so jo priložnosti primerno preimenovali v Silvestrski pozdrav, že opravila, gledalci pa se medtem lahko veselijo obljube, da so v slavnostni program uvrstili več kot 300 glasbenikov.

Boštjan Romih kuha domače žganje

Televizijski voditelj Boštjan Romih, neuradno večkrat razglašen za tistega, ki bi ga slovenske gospe najraje videle v vlogi svojega zeta, zadnje čase preseneča s svojo igrivo platjo. Potem ko je pred nekaj tedni na instagramu objavil avanturistični izlet na plezalno steno, je zdaj razkril, da vsako leto kuha domače žganje, steklenice pa potem tradicionalno postavi v formacijo novoletne jelke. Domačemu smrekovcu Boštjan Romih menda pravi prihajovc, s tem pa najbrž izreka dobrodošlico letu, ki prihaja.