Te dni je priljubljeni britanski pop pevec britanskim tabloidom razkril, da se je pred nedavnim v bolnišnici zdravil zaradi krvavitve v možganih. Kot je dejal za Sun, je moral po koncertu v švicarskem Zürichu poiskati zdravniško pomoč, saj nenadoma ni čutil svoje roke, otopelost pa so spremljali močan glavobol, slinjenje in težave z dihanjem. Williams je v intervjuju dejal, da je kljub temu nameraval nadaljevati turnejo, saj je imel v naslednjih tednih napovedanih nekaj koncertov v Rusiji.

»Sam sebi sem se zdel kot vojak. Končati moram to, kar sem začel – v Rusijo bom šel ne glede na vse,« je dejal o svojem takratnem razmišljanju. Toda najprej je v Londonu opravil nekaj bolnišničnih testov. »Pregledali so mojo kri, srce in možgane. Pri preiskavah možganov so odkrili lise, ki bi lahko nakazovale na krvavitve v možganih,« je povedal. Tako odločitev o nadaljevanju koncertne turneje ni bila več v njegovih rokah, saj je bil nemudoma sprejet na intenzivno nego.

Zaradi zdravstvenih težav je znova razmislil o življenju

Po bolnišničnem zdravljenju je še dva meseca okreval na svojem domu v Los Angelesu. Zdravniki so mu prepovedali naprezanje in mu zapovedali nekajtedensko počivanje. Robbie Williams, ki se je v preteklosti boril z alkoholizmom, je dejal, da je zaradi zadnjih tednov dodobra premislil o svojem življenju. »Spoznal sem, da sem star 43 in ne več 23 in da je čas, da se bolj posvetim skrbi za svoje telo in zdravje,« je povedal. Dodal je še, da se je pričel ukvarjati z jogo in pilatesom, redno pa tudi meditira.