Obračun za tretje mesto med Pachuco in Al Jaziro bo v soboto ob 15. uri, finale med Gremiem in Realom pa ob 18. uri.

Zmagovalci evropske lige prvakov iz Madrida so se morali za zmago proti Al Jaziri kar pošteno potruditi. Bili so veliko boljši nasprotnik, a so bili do 53. minute v povsem izgubljenem položaju. Igralci iz Združenih arabskih emiratov, kjer sicer poteka klubsko SP, so sicer le redko prihajali na polovico španske ekipe, ko so prišli, pa so Realu povzročali obilico težav. Tako so v 41. minuti izkoristili spodrsljaj tekmečeve obrambe in zadeli za presenetljivo vodstvo. Zadel je Romarinho.

Kmalu po začetku drugega polčasa so zadeli še drugič. Z nekaj sreče so prišli do protinapada, Realova obramba je bila na kolenih, Moubarak Boussoufa pa je zadel za velikih 2:0. A izid ni obstal, saj so sodniki s pomočjo ogleda videoposnetka - čeprav se je tekma že nadaljevala - naknadno razveljavil zadetek po prepovedanem položaju. To je bil sicer drugi razveljavljen gol na tekmi s pomočjo videotehnologije, v prvem polčasu so ga razveljavili Casemiru.

V 53. minuti so evropski prvaki le izenačili. Luka Modrič je s podajo lepo našel Cristiana Ronalda, ki je zadel z diagonalnim strelom. Ofenziva Špancev se je nadaljevala, Zinedine Zidane je poskušal z menjavami, ta se mu je obrestovala v 81. minuti, ko sta rezervista Lucas in Gareth Bale izpeljala akcijo za 2:1, junak je bil Valižan.

Real je bil statistično gledano veliko boljši tekmec, saj je proti golu Al Jazire sprožil kar 35 strelov, gostitelji je šest. Španci so imeli kar 70-odstotno časa žogo v svoji posesti.