Kot so sporočili iz vrst vijoličnih, sta se jim že pridružila 23-letni vratar Zrinjskega Kenan Pirić in 27-letni branilec iz Malija z belgijskim potnim listom Kassim Doumbia, pred prestopom pa je še 19-letni vezist Zrinjskega Marijan Ćavar. Pri tem je zanimivo, da so bili vsi trije nogometaši poleti tekmeci Maribora v kvalifikacijah za ligo prvakov.

»Kenan Pirić eden najbolj nadarjenih vratarjev v tem delu Evrope. Reprezentant Bosne in Hercegovine, ki je na klopi ob takšnemu vrhunskemu vratarju, kot je Asmir Begović, ima velik potencial in ni dvoma o njegovih kvalitetah. Kassim Doumbia je naš izbor v želji, da okrepimo obrambno vrsto. Na štoperskih položajih smo v končnici jesenskega dela sezone ostali z Markom Šulerjem in Jean-Claudom Billongom, ob Luki Uskokoviću, ki se je izkazal v pokalnem dvoboju z Olimpijo. Aleksander Rajčević je poškodovan, Denis Šme prav tako, Šuler razmišlja o prenehanju igranja, kar upam, da se še ne bo zgodilo tako hitro. Morali smo se odzvati, saj je temelj vsake uspešne ekipe trdna obramba. Pri izbiri ni bilo dileme,« je prihod dvojice komentiral športni direktor Zlatko Zahović.

Ob dveh potrjenih se klubu obeta še prihod tretjega novega igralca. »Marijan Ćavar je eden največjih talentov v širši regiji med zveznimi igralci. Z Zrinjskim imamo potrjen dogovor in pričakujemo razplet s prihodom mladega reprezentanta BiH. Za nas je posel sklenjen,« je še pristavil Zahović.