Kot so sporočili iz Merriam-Webster, se je na svetovnem spletu v primerjavi z lani letos iskanje besede feminizem povečalo za 70 odstotkov. Iskanje te besede je začelo naraščati po pohodu žensk v Washingtonu in drugih mestih ZDA na dan Trumove prisege 21. januarja.

Drugi val iskanja je bil februarja, ko je svetovalka Bele hiše Kelyanne Conway, prva ženska na čelu uspešne ameriške predsedniške predvolilne kampanje, dejala, da sama sebe nima za feministko.

Na pogost iskanja pojma sta vplivala tudi ameriška serija Deklina zgodba in znanstvenofantastični film Wonder Woman. Iskanje se je povečalo tudi, ko so se v javnosti pojavile obtožbe o spolnem nadlegovanju vodilnih oseb v Hollywoodu, politiki ter poslovnem svetu in so se ženske po svetu združile v kampanji na družbenih omrežjih #MeToo.

Ameriški slovar feminizem opredeljuje kot »teorijo politične, gospodarske in družbene enakopravnosti spolov« in »organizirano dejavnost za pravice in interese žensk«. Slovar slovenskega knjižnega jezika feminizem opredeljuje kot »gibanje žensk za enakopravnost z moškimi«.