Medtem ko so bili na drugem koncu mesta v Cankarjevem domu na podelitvi nagrad za najboljše športnike leta v središču pozornosti reprezentančni košarkarji oziroma zaradi upravičenih odsotnosti njihovi starši, so klubski košarkarji Petrola Olimpije istočasno v Stožicah začeli tekmo 8. kroga lige prvakov proti Strasbourgu, na kateri so vpisali tretjo zmago v tem tekmovanju.

A začelo se je s slabo novico, in sicer, da za tekmo ne bo pripravljen kapetan moštva Gregor Hrovat, ki je zbolel, so pa zato zobe stisnili poškodovani Barbarič, Radulović in Oliver. Do pete minute sta se moštvi nekajkrat izmenjali v vodstvu, nato pa so gostje stopili na plin in bili z izjemo dveh izenačenj v prvi četrtini do polčasa vseskozi v rahli prednosti, ki je nevarna postala le v 18. minuti, ko je prvič in edinkrat dotlej dosegla deset točk (25:35).

Nekdanji košarkar Olimpije v dresu Strasbourga Zack Wright je šele v 23. minuti postal prvi košarkar na tekmi z dvomestnim številom doseženih točk, pri Olimpiji pa je z dvema trojkama za dve izenačenji malce kasneje to kot prvemu uspelo Domnu Lorbku. Za tem je Olimpija po daljšem času povedla (52:50), na zadnji odmor pa odšla z zaostankom dveh točk, ki se je na začetku zadnje četrtine hitro povišal na devet. A gostitelji se niso dali in dobri dve minuti pred koncem vodili za pet (78:73). Jasno je torej bilo, da se obeta napeta končnica, v kateri so se gostje uspeli približati le na točko, na koncu imeli celo napad za zmago, a je met od table Wright zgrešil. »Ideja pred tekmo je bila, da ostanemo v rezultatskem stiku z nasprotnikom in iščemo priložnost ob koncu. To nam je uspelo, dobro smo odigrali v obrambi in zadovoljivo ustavili nekatere njihove najnevarnejše igralce,« je bil zadovoljen trener Olimpije Gašper Okorn.

Liga prvakov, 8. krog, skupina C: Estudiantes – AEK 78:85, jutri ob 18.30: Banvit – Venezia, ob 20. uri: Bayreuth – Rosa Radom.