Veter, narasle vode, plazovi, podrta drevesa in odlomljene veje, ki so zapirale glavne, še pogosteje pa stranske ceste, so ogromno škodo in veliko dela povzročili tudi na Koroškem in v Zgornji Savinjski dolini. Kot je povedal regijski poveljnik civilne zaščite za Koroško Alan Matijevič, so vse od dopoldanskih ur iskali moškega, ki naj bi sredi Prevalj padel v naraslo Mežo, ki je bila zaradi obilnih padavin zelo deroča in je ponekod tudi prestopila bregove ter poplavila glavno cesto skozi Mežiško dolino.

»Na žalost pogrešanega do večernih ur nismo našli,« je za Dnevnik dejal Matijevič. Na Koroškem so bile danes še vedno zaprte številne ceste, prav tako delavci Elektra Celje niso zmogli zagotoviti električne energije vsem odjemalcem, saj se ravno zaradi podrtih dreves, ki so zapirala ceste, marsikje sploh niso mogli prebiti do električnih omaric in daljnovodov. Zato je bilo sinoči brez elektrike na Koroškem še vedno skoraj tri tisoč odjemalcev. Številne šole so ostale zaprte, ponekod bo tako tudi jutri.

Nič boljše niso bile razmere v Zgornji Savinjski dolini, v občini Solčava, kjer so se spopadali s številnimi plazovi, podrtimi drevesi in naraslimi hudourniškimi vodami, zaradi razmer pa so bili nekaj časa odrezani od sveta. Prav tako kritično je bilo v občinah Gornji Grad in Ljubno ob Savinji, orkanski veter ni prizanesel niti prebivalcem drugih občin na Celjskem, v Velenju pa so zaradi vetra na Titovem trgu ostali brez novoletne jelke.