Na cesti Rimske Toplice proti Zidanemu Mostu je močan veter podrl drevo. Posredovali so dežurni delavci cestnega podjetja Vzdrževanje in obnova cest. Prav tako se je v Vrhu nad Laškim podrlo drevo, ki so ga tamkajšnji gasilci odstranili.

V Občini Rečica ob Savinji se je zaradi močnega vetra podrlo več dreves. Prostovoljni gasilci so na kraju ugotovili, da je cesta nevarna zaradi podrtih in nagnjenih dreves na cestišče, zato so jo zaprli.

Na Kovaški cesti v Vitanju je močan veter podrl drevo na cesto. Posredovali so gasilci, ki so drevo razžagali in odstranili, enako delo so opravili tudi zreški gasilci.

Na Gomilskem v braslovški občini je močan veter podrl dve drevesi na cesto, ki so jih potem odstranili tamkajšnji gasilci in sprostili promet. V Primožu pri Ljubnem ob Savinji pa se je podrlo več dreves. Tamkajšnji gasilci so drevesa razžagali in odstranili.

V Velenju veter podrl novoletno jelko

V Laškem sta se zaradi močnega vetra podrla električna droga in se nagnila na drevesa, kar je povzročilo iskrenje. Posredovali so laški prostovoljni gasilci, ki so kraj zavarovali do prihode dežurnega delavca Elektra Celje in mu nudili razsvetljavo.

Na cesto v Tepanju pri Slovenskih Konjicah se je prav tako podrlo več dreves, ki so jih gasilci razžagali in odstranili.

Močan veter je ponoči podrl tudi novoletno jelko na Titovem trgu v Velenju. Še danes bodo izvajalci isto novoletno jelko ponovno postavili in bo dva metra nižja od dosedanje. Zamenjali bodo tudi uničeno razsvetljavo in novoletno okraske na njej, so sporočili z velenjske občine.

V Zgornji Savinjski dolini veter poškodoval več kot 115 objektov

Orkanski veter, ki je Zgornjo Savinjsko dolino zajel v ponedeljek zvečer, je Občino Solčava odrezal od sveta. Po besedah poveljnika Gasilske zveze Zgornje Savinjske doline Janka Žunterja so številni plazovi, podrta drevesa in hudourniška voda zasuli večino dovoznih poti do Solčave in panoramsko cesto do Logarske doline.

V Gornjem Gradu je veter po prvih ocenah poškodoval več kot 85 stanovanjskih objektov, na Ljubnem ob Savinji pa je veter poškodoval več kot 30 stanovanjskih objektov.