Po navedbah mariborske Uprave RS za zaščito in reševanje so številne težave zaradi podrtih dreves na območju Lovrenca na Pohorju, kjer so imeli težave že v ponedeljek čez dan. Veter je ponoči podiral drevesa tudi na območju Ruš in Selnice ob Dravi, proti jutru pa je začel težave povzročati predvsem v Mariboru. Tam so drevesa padla tudi na osebna vozila, vmes je bil še požar.

Zaradi orkanskega vetra v komunalnem podjetju Snaga Maribor odsvetujejo sprehajanje po mariborskih parkih, še posebej Mestnem parku, kjer je veter ponoči podrl štiri drevesa. Škodo so utrpeli tudi na osrednji tržnici, kjer je veter odtrgal dežnik, še pet pa jih povsem uničil.

Zaradi odkrite strehe bo danes zaprta srednja prometna šola, nekaj težav je tudi na cestah v središču mesta.

Nevšečnosti imajo na območju Slovenske Bistrice in Šentilja, kjer je veter vrgel z garaže celotno streho z ostrešjem. Na terenu so okrepljene ekipe gasilcev, ki težave sproti rešujejo.

Nekaj pred 5. uro zjutraj je močan veter razkril streho na Osnovni šoli Cirkovce, kjer sicer izvajajo tudi predšolsko varstvo. Veter je odnesel okoli 200 kvadratnih metrov pločevinaste strehe, ki jo je preko celotne šolske stavbe vrglo na šolsko dvorišče. Gasilci že opravljajo svoje delo, ravnateljica Ivanka Korez je za STA povedala, da so danes v šoli odpovedali pouk. Otrokom iz vrtca so namenili varni del objekta, a so jih starši obdržali doma.

V mestnem parku pod vetrom padlo deset dreves

Vetrovno vreme je ponoči škodo povzročalo tudi v mariborskem mestnem parku, kjer je ob močnejših sunkih vetra padlo deset dreves. Na obcestne zelenice je padlo večje število vej, padla je tudi smreka na Pohorski ulici, so sporočili iz mestne občine in dodali, da je nastala le materialna škoda, ki jo odpravljajo delavci Snage.

Močan veter je podrl šest večjih smrek in borov, ostala štiri padla drevesa pa so bila manjše rasti. Šlo je za 15 do 20 metrov visoka drevesa na območju smrekovega sestoja v centralnem delu parka. Tako omenjena kot ostala drevesa so bila že večkrat obravnavana s strani strokovnih služb in arborista, medtem ko so vsa kritična oz. nevarna drevesa odstranili že prej.